Agenda

Woensdag 17 januari

17-01-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op woensdag 17 januari onder meer:

Authentieke spiritualiteit

Annet Mol verzorgt een lezing 'Van paranormaal naar authentieke spiritualiteit', in het kader van de Maand van de Spiritualiteit. In de Korenbeurs, van acht tot half tien 's avonds. Deelname is gratis.

CJV Jeugdclub

Voor kinderen die het leuk vinden om te knutselen, te plakken, te knippen en gewoon in het algemeen te spelen en lekker gek te doen: de CJV Jeugdclub, bedoeld voor kinderen uit groep 3 tot en met 8.
Naast knutselen worden er ook nog tal van andere dingen gedaan, zoals spelletjes, speurtochten, film kijken, playbackshows en nog veel meer. De club wordt geleid door minimaal twee zeer ervaren vrijwilligers.
Van half twee tot vier uur. Kosten: twee euro per keer. De CJV is te vinden op Lange Haven 129.

Stem kwijt

In tijden van aankomende verkiezingen een opmerkelijk theaterstuk van Tom de Ket, George van Houts en anderen. Vanaf kwart over acht in het Theater aan de Schie

Open Coffee

Dit keer bij HCS, vanaf negen uur.

Granny's Finest

Breien in Drie Maasstede. Van twee tot half vier.

Schrijfcafé

Workshop creatief schrijven In de Korenbeurs, vanaf kwart over tien. Kosten 12,50 euro.

Lunchconcert

Met Jean-Baptiste Milon & Romanie Noordegraaf in het Theater aan de Schie, vanaf 12.15 uur. Toegang gratis.

Wenneker Cinema

15.00 uur: The Square

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Vreemde Vis

Schilderijen en collages van drie kunstenaars, actief in atelier de Kleine Vis in Rotterdam, vormen samen de tentoonstelling Vreemde Vis. Het gaat om de 'nieuwkomers' Mosab Anzo (uit Syrië), Houman Esmail Nia (Iran) en Juan Heinsohn Huala (Chili).
Van tien tot vijf te zien in de Korenbeurs.

Stedelijk Museum

Hemels of hels, suiker roept bij vrijwel iedereen iets op. Voor de grote tentoonstelling Sticky Business - De verleiding van suiker in de kunst nodigde eetontwerper en gastconservator Marije Vogelzang bijna twintig (internationale) kunstenaars uit. En dat leidde tot verrassende, verstorende en verrukkelijke creaties.

De internationaal geroemde kunstenaar Marcel van Eeden maakte een serie tekeningen met Schiedam in de hoofdrol. Daarvoor daalde hij af in de geschiedenis van de stad, naar de tijd vóór zijn geboortejaar 1965. Het resultaat is een fictief, raadselachtig verhaal met een onderhuidse spanning.

Terwijl de ene kunstenaar zich uitleeft met verf of potlood, kiest stanley brouwn (1935-2017) voor ‘afstand’ en ‘maat’ als materiaal. Zijn werk gaat over richtingen en afstanden en hoe je daar in te bewegen. Als een van de radicaalste Nederlandse kunstenaars van de twintigste eeuw had hij in 1970 zijn eerste museale tentoonstelling bij het Stedelijk Museum Schiedam.

De foto's van Ksenia Galiaeva (Pskov, 1976) stralen een lome rust uit. Ze fotografeert haar directe omgeving: haar moeder en vader en hun teckel in en rondom hun datsja op het Russische platteland. Zelf spreekt ze van ‘vanitas stillevens, maar dan van mensen’. Op de tentoonstelling laat ze ook een tweede serie zien: wolkenfoto’s, gemaakt vanuit haar raam in Nederland. Ook exposeert ze kamerschermen.

Het museum is van elf tot vijf geopend.