Agenda

Woensdag 24 oktober

24-10-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op woensdag 24 oktober onder meer:

Crazy Springparadijs

De Margriethal is omgebouwd tot een 'Crazy Springparadijs', met luchtkastelen, stormbanen en klimmuren voor de grotere kinderen maar ook een creatieve knutselhoek en een speciale peuterhoek voor de kleinere kinderen. Goed voor een paar uur plezier en inspanning voor kinderen in de basisschoolleeftijd..
Openingstijden: van tien tot vijf uur. Entree: € 5,- per kind en de ouders mogen gratis naar binnen.

De Heksen

Gratis preview van de kerstvoorstelling De Heksen (8+) van De Stokerij in Theater aan de Schie. Vanaf vier uur.
In de kerstperiode 2018 presenteren Theater aan de Schie en De Stokerij het theaterspektakel naar het gelijknamige boek van Roald Dahl. De Heksen is vanaf zaterdag 15 december in het theater te zien.

Line Dance

In de 5 Molens, tussen half drie en half vier.

The Ultimate Dream

Joop Polder toont zijn werk bij Art Gallery Voûte. van twaalf tot zes aan de Grote Markt.

Lunchconcert

Pianist Robin El-Hage en violist Gustavo Cabrera treden vanmiddag op in de foyer van het theater. Samen vormen zij het R&G Tango Duo; ze spelen dan ook Argentijnse tango's, Tussen kwart over twaalf en een is ieder welkom, zonder toegangskosten. Het theater opent het buffet voor het bestellen van een drankje voor bij het nuttigen van de meegebrachte eigen lunch.

Fotofestival

Kunst Werkt heeft de deuren van de Ruimte in Beweging opengezet voor het Foto Festival Schiedam. Met de fotografen Lilia Luganskaya, George Selley en Lana Mesić. Thema: 'Re:Search', over de het bevragen van verschillende werelden, met 'verwondering en obsessieve experimenteerdrift. Van elf tot vijf.

In Wenneker Cinema is de film Instant Dreams te zien. Een Nederlandse film onder regie van Willem Baptist.
Wanneer Polaroid in 2008 het einde van de instant film aankondigt, wordt de laatste nog werkende fabriek door een aantal liefhebbers opgekocht. Eén van hen is de gepensioneerde chemicus Stephen Herchen, die eerder samenwerkte met de uitvinder van Polaroid en probeert het geheim van de verloren chemische formule te ontrafelen. Anderen zijn de Duitse kunstenares Stefanie Schneider,  New York Magazine-redacteur Christopher Bonanos, en een Japans meisje in Tokio dat opnieuw de magie van Polaroid ontdekt. Ieder probeert op zijn of haar manier de instant dream in leven te houden. En langzaam beginnen ook wij zelf de magie van Polaroid foto’s te voelen.
Gratis toegang in de kleine zaal, aanvang half negen.
 

Eerste hulp

'Eerste hulp bij de digitale overheid'. Dat is de naam van de cursus die vandaag in de bibliotheek wordt verzorgd. Net als vorige week woensdag en op twee komende woensdagmiddagen, want het is een vierdelige cursus. Tussen twee en vier in de Korenbeurs.

Kledingbank Nieuwland

De kledingbank is vandaag geopend van een tot vier. In de Kansenfabriek.
In de MCM de Grootstraat is vandaag de Kinderkledingbank op dezelfde tijd open.

Gele vogels en verre verhalen

Kinderen tussen zes en twaalf jaar kunnen vandaag aan de slag in de bibliotheek in de Korenbeurs, aan een eigen Corneille-sculptuur. "Een beeldje van een vogel, geschilderd in de echte felle Corneille-kleuren, dat is het einddoel van vandaag." Tussen twee en half vier. 

Biljarten

Biljartclub 4 Molens speelt tussen zeven en tien in De 5 Molens.

Kinderinstuif

In het wijkcentrum aan de Boerhaavelaan is het iedere woensdagmiddag kinderinstuif, voor kinderen van vier tot twaalf. Van twee tot half vier, kosten vijftig cent.

Wenneker Cinema

15.00 uur: Grace Jones

Molentour

En wandeling langs zes Schiedamse molens - waarvan er vier bezocht worden. Start bij De Palmboom, om een uur en om half drie een tweede vertrek. De wandeling met gids duurt ongeveer vijf kwartier. Er is ook een kortere route mogelijk.

Wasbare luierspreekuur

Voor alle vragen over wasbare luiers. In de Bibliotheek in de Korenbeurs.Een 'wasbare-luierconsulent' beantwoordt graag vragen. Het spreekuur is onderdeel van de proef met wasbare luiers waaraan in oktober zo'n vijftig Schiedamse gezinnen deelnemen. Het spreekuur is zonder afspraak te bezoeken en helemaal gratis.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling Familie. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie.

Grote overzichtstentoonstelling van het kleurrijke werk van waarmee Corneille (1922 - 2010). Te zien samen met zijn inspiratiebronnen. Op die manier neemt de presentatie je mee in zijn wereld, het universum van deze belangrijke naoorlogse kunstenaar.

Sinds 2009 stuurt Gijs Assmann zijn geliefde elke dag dat ze niet samen zijn per post een kaart of collage: een geknipte en geplakte afbeelding op A4-formaat die hij op de achterzijde beschrijft. Daarmee vertelt hij haar steeds opnieuw dat hij van haar houdt en waarom. Al die ruim duizend liefdesbetuigingen laat hij van 13 oktober tot en met 3 februari 2019 in chronologische volgorde zien in het Stedelijk Museum Schiedam. 'voor H.' is een intiem en tegelijkertijd megalomaan project. Het heeft te maken met de tijd waarin veel mensen hun dagelijks leven delen via de sociale media.

Paco Dalmau sluit zijn White Wall Project, waarvoor hij de Waterweg Cultuurprijs 2017 won, af in het Stedelijk Museum Schiedam. Deze zomer beschilderden meer dan duizend mensen uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam een achthonderd meter lang doek in het Schiedamse Beatrixpark. Paco koos voor deze tentoonstelling de mooiste delen daaruit. De tentoonstelling is gratis toegankelijk, los dus van de andere tentoonstellingen.

Op de zolderverdieping van het historische pand is de collectie CoBrA van het museum te vinden. Deze semi-permanente tentoonstelling 'Appelzolder: CoBrA-topstukken' bevat het Oerbeest van Karel Appel uit 1951 en werken van Eugène Brands, Constant en Corneille. Ook hangen er aanwinsten van Jan Nieuwenhuijs van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed. Die zijn sinds 2013 in langdurig bruikleen.

Het museum is van elf tot vijf geopend.