Agenda

Woensdag 28 november

28-11-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op woensdag 28 november onder meer:

Lunchconcert

Gratis concert in de foyer van het Theater aan de Schie, vanaf kwart over twaalf. Dit keer met Agnes Goslinga, die zingt en muziek maakt die het midden houdt tussen Braziliaans, jazz en impressionisme. Natuurlijjk mag de meegenomen boterham worden genuttigd.

Early bird yoga

Elke woensdagochtend van half acht tot half negen een 'early bird' hatha yogales bij Yogastudio Yoia aan de Korte Haven 125. Info en aanmelden via I: http://www.yoia.nl/.

Koffie met kunst

Voor kunst en een praatje bij Mooi Werk op de Hoogstraat. Met een inloopworkshop door een kunstenaar.
Van twee tot vier, toegang gratis.

Sinterklaas

De Sint is deze woensdagmiddag te bezoeken in het Sinterklaaspaleis op de Hoogstraat. Vanaf een uur.

Line Dance

In de 5 Molens, tussen half drie en half vier.

Net Niet Genoegdag

In het pand van de stichting aan de Strickledeweg 53.

Wennekerpand

20.15 uur: Julika Marijn - Uit verdriet geboren

Kledingbank Nieuwland

De kledingbank is vandaag geopend van een tot vier. In de Kansenfabriek.
In de MCM de Grootstraat is vandaag de Kinderkledingbank op dezelfde tijd open.

Zakenvrouwen

Speeddaten bij de Schiedamse Zakenvrouwen. Vanaf acht uur bij de Pannekoe.

Biljarten

Biljartclub 4 Molens speelt tussen zeven en tien in De 5 Molens.

Literair Café

Te gast vanavond Ronald Giphart. Boekhandel Post Scriptum verzorgt de boekverkoop. Toegang: tien euro (2,50 korting voor leden van de bieb en het Literair Gezelschap.
Kaarten zijn te koop bij de bibliotheek en de Schiedamse boekhandels. Reserveren kan door een mail te sturen naar E: klantenservice@debibliotheekschiedam.nl.

Visiteclub

In Frankeland zijn vandaag maar liefst vier verschillende visiteclubs actief: de 'algemene' club, de 'creatieve' visiteclub, de kookclub en de 'vitaliteits-club'. Vanaf tien uur

Hoogstraat

Inloopavond voor wie meer wil weten over de plannen met de Hoogstraat. Van vijf tot zeven, in de Shopwinkel op nummer 140.

Kinderinstuif

In het wijkcentrum aan de Boerhaavelaan is het iedere woensdagmiddag kinderinstuif, voor kinderen van vier tot twaalf. Van twee tot half vier, kosten vijftig cent. In november gaat het vooral over Sinterklaas.

Euroscoop

Vandaag is het Ladies Night in de bios, met op bijna ieder moment de film All you need is love.

Molentour

En wandeling langs zes Schiedamse molens - waarvan er vier bezocht worden. Start bij De Palmboom, om een uur en om half drie een tweede vertrek. De wandeling met gids duurt ongeveer vijf kwartier. Er is ook een kortere route mogelijk.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Wenneker Cinema

15.00 uur: BlacKkKlansman

Stedelijk Museum

Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling Familie. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie.

Grote overzichtstentoonstelling van het kleurrijke werk van waarmee Corneille (1922 - 2010). Te zien samen met zijn inspiratiebronnen. Op die manier neemt de presentatie je mee in zijn wereld, het universum van deze belangrijke naoorlogse kunstenaar.

Sinds 2009 stuurt Gijs Assmann zijn geliefde elke dag dat ze niet samen zijn per post een kaart of collage: een geknipte en geplakte afbeelding op A4-formaat die hij op de achterzijde beschrijft. Daarmee vertelt hij haar steeds opnieuw dat hij van haar houdt en waarom. Al die ruim duizend liefdesbetuigingen laat hij van 13 oktober tot en met 3 februari 2019 in chronologische volgorde zien in het Stedelijk Museum Schiedam. 'voor H.' is een intiem en tegelijkertijd megalomaan project. Het heeft te maken met de tijd waarin veel mensen hun dagelijks leven delen via de sociale media.

Het museum is van elf tot vijf geopend.