Agenda

Donderdag 8 november

08-11-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op donderdag 8 november onder meer:

Autisme

Voor iedereen die meer wil weten over autisme: inloopochtend van de NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme) in de Bibliotheek Vlaardingen, Waalstraat 100. Van half elf tot twaalf uur.

Afvalmaand

Feestelijke afsluiting van de 'oktober afvalmaand'. Mét bekendmaking van de winnaar van de Gouden kliko 2018 en de winnaars van Afval the Game Intens Nieuwland. Daarnaast wordt teruggekeken naar de activiteiten, ook de proef met wasbare luiers. In de huiskamer van De Kansenfabriek, van zes tot half negen.

Ken uw stad

Tweede avond van de cursus over Schiedam. De stad van Liduina en Aleida. De stad waar de grootste molens ter wereld het graan maalden voor vierhonderd branderijen. De stad waar F. Bordewijk schreef over Verbrande Erven en dichterdominee François Haverschmidt zijn Snikken en Grimlachjes uitgaf. Waar de scheepsbouw de plaats innam van de jeneverindustrie. Met een historische stadskern die nog even fraai oogt als in 1800. Fascinerende geschiedenis!
Het komt allemaal aan bod tijdens de cursus Ken uw stad. Vandaag de eerste cursusavond, op 7 maart de laatste. Enthousiaste en deskundige inleiders vertellen over een groot aantal onderwerpen. Daarnaast bezoeken de deelnemers het gemeentearchief, Nolet en de fluisterboot en staan er twee stadswandelingen gepland.
Plaats van handeling is gebouw De Wilgenburg op het Land van Ris, achter de basiliek aan de Singel. Van half acht tot half tien. De stadswandelingen zijn op zaterdagen (data
nader te bepalen) van half elf tot half een. Aanmelding en meer informatie kan via E: kenuwstad@historischeverenigingschiedam.nl, of met Dick Gelderblom, T: 06-20112919.

Schreihuisje

Onthulling van de expositie 51° 54’ 19” N 4° 22’ 57” O in het Schreihuisje op 't Hoofd. Een speciale gast zal de opening van de expositie verzorgen. Een muzikale act zorgt voor een extra feestelijk tintje.
Onder leiding van vaste werffotograaf Hans Sloot, fotograaf Sjef van Duin en grafisch vormgever Rob Maan zijn 15 amateurfotografen op bezoek geweest bij Damen Shiprepair om dit bijzondere terrein vast te leggen. Samen selecteerden ze van iedere fotograaf de beste foto voor de nieuwe expositie. Die laat een breed beeld zien van Damen Shiprepair. Vanaf vijf uur, tot ongeveer half zeven.

Wenneker Cinema

15.00 uur: Maria by Callas
20.30 uur: Figlia mia
21.00 uur: Juliet Naked

The Ultimate Dream

Joop Polder toont zijn werk bij Art Gallery Voûte. van twaalf tot zes aan de Grote Markt.

Wijkochtend

In het wijkcentrum in de Boerhaavelaan staan de deuren vanochtend open vanaf half tien tot half twaalf, voor ieder die zijn verhaal kwijt wil of vragen heeft. Over inzet in de buurt, vrijwlligerswerk, problemen.

Theater aan de Schie

20.15 uur: Van de koele meren des doods

De Wissel

Van twee tot vier is De Wissel geopend voor een geprek of om de collages van Ilona Bruins te zien.

Computer helpdesk

Van een tot drie in de Kansenfabriek, bij docent Roland; ook voor wie een cv wil schrijven, of zich wil oriënteren op het internet.

Bewegen voor 50+-vrouwen

Een uur gezellig sorten op een niveau dat ieder past. Met een klein groepje in een uur alle spiergroepen af, met eenvoudige oefeningen en simpele materialen. Om te werken aan stevige spieren en een goede conditie.
Vandaag van negen tot tien, in wijkcentrum Dreesplein.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling Familie. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie.

Grote overzichtstentoonstelling van het kleurrijke werk van waarmee Corneille (1922 - 2010). Te zien samen met zijn inspiratiebronnen. Op die manier neemt de presentatie je mee in zijn wereld, het universum van deze belangrijke naoorlogse kunstenaar.

Sinds 2009 stuurt Gijs Assmann zijn geliefde elke dag dat ze niet samen zijn per post een kaart of collage: een geknipte en geplakte afbeelding op A4-formaat die hij op de achterzijde beschrijft. Daarmee vertelt hij haar steeds opnieuw dat hij van haar houdt en waarom. Al die ruim duizend liefdesbetuigingen laat hij van 13 oktober tot en met 3 februari 2019 in chronologische volgorde zien in het Stedelijk Museum Schiedam. 'voor H.' is een intiem en tegelijkertijd megalomaan project. Het heeft te maken met de tijd waarin veel mensen hun dagelijks leven delen via de sociale media.

Het museum is van elf tot vijf geopend.