Agenda

Dinsdag 13 november

13-11-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op dinsdag 13 november onder meer:

Netwerkborrel

In café Babbels. georganiseerd door Schiedam Business Plaza, vanaf vijf uur.

Huur, zorg en kinderopvang

Cursusochtend bij de Bibliotheek Schiedam over toeslagen en tegemoetkomingen waar ieder recht op kan hebben. Tijdens deze cursus wordt uitgelegd hoe een aanvraag te doen, maar ook hoe te voorkomen dat toeslagen onterecht zijn en  er terugbetaald moet worden. Verder gaat het over bezwaarmaken en een klacht indienen en waar naartoe te gaan met vragen en problemen. Vanaf kwart over tien in de Korenbeurs.

Incentive

Crea-inloop bij stichting Incentive. Neem eigen werk mee of kom kijken wat er allemaal gedaan wordt. Tussen tien en vier in De Erker. Bij voldoende animo is er voor 2,50 euro een lunch.

Koersbal

Van half twee en half vier in De 5 Molens.

Wennekerpand

20.15 uur: Spijkers

Computer helpdesk

Van een tot drie in de Kansenfabriek, bij docent Roland; ook voor wie een cv wil schrijven, of zich wil oriënteren op het internet.

Wenneker Cinema

20.30 uur: Chavela

Kledingbank Nieuwland

De kledingbank is vandaag geopend van half tien tot half twaalf. In de Kansenfabriek.

Yoga

Van negen tot kwart over twaalf in de 5 Molens.

Alzheimer

In de Havenzaal van Frankeland vanaf zeven uur: Alzheimercafé.

Nederlands

Nederlands leren spreken en verstaan. Dat kan op dinsdag in het wijkcentrum op het Dreesplein. Dock verzorgt daar gratis lessen, van half elf tot half twaalf.

Positief Opvoeden

Lezing over gezond eten van het Voedingscentrum in samenwerking met het CJG en KomkIds. Antwoord op vragen over voeding, tussendoortjes, E-nummers, energiedrankjes enzovoorts. Deelname is gratis, aanmelden gewenst via E: advieswinkel@komkids.nl. Vanaf half acht in De Korenbeurs.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

De Boei

Inloophuis De Boei op de Dam 30 - ontmoetingscentrum voor mensen met kanker en/of hun naasten - is vandaag van tien tot vier geopend. Er wordt een lunch geserveerd.

Biljarten

In de 5 Molens, van negen tot vier. Vijftig cent voor twintig minuten.

Stedelijk Museum


Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling Familie. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie.

Grote overzichtstentoonstelling van het kleurrijke werk van waarmee Corneille (1922 - 2010). Te zien samen met zijn inspiratiebronnen. Op die manier neemt de presentatie je mee in zijn wereld, het universum van deze belangrijke naoorlogse kunstenaar.

Sinds 2009 stuurt Gijs Assmann zijn geliefde elke dag dat ze niet samen zijn per post een kaart of collage: een geknipte en geplakte afbeelding op A4-formaat die hij op de achterzijde beschrijft. Daarmee vertelt hij haar steeds opnieuw dat hij van haar houdt en waarom. Al die ruim duizend liefdesbetuigingen laat hij van 13 oktober tot en met 3 februari 2019 in chronologische volgorde zien in het Stedelijk Museum Schiedam. 'voor H.' is een intiem en tegelijkertijd megalomaan project. Het heeft te maken met de tijd waarin veel mensen hun dagelijks leven delen via de sociale media.

Het museum is van elf tot vijf geopend.