Agenda

Woensdag 14 november

14-11-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op woensdag 14 november onder meer:

Lunchconcert

'Yoga-lunchconcert' onder de naam Stilte aan de Schie. In comfortabele kleding op een makkelijke bank in de foyer van het theater, mee in de muziek, de klanken en de gesproken tekst, via kleine, eenvoudige bewegingen naar verstilling. Dat is het idee. Van kwart over twaalf tot een. Deelname gratis. Na afloop is er gelegenheid om uw eigen lunch te nuttigen. De bar is geopend voor drankjes.

Wenneker Cinema

15.00 uur: Maria by Callas

Smartphone

Ontdek de mogelijkheden van de Android-smartphone. Voor mensen met een Samsung, LG, HTC, Huawei, Sony, Nokia of een andere smartphone (dus geen iPhone van Apple) die willen leren wat er allemaal met het apparaat kan worden gedaan, verzorgt de bibliotheek een cursus.
In vier lessen (vorige week en de komende twee woensdagen) leren deelnemers omgaan met de Android-smartphone. Alles om de basis van deze smartphone onder de knie te krijgen komt in deze cursus aan bod. Berichten versturen, bellen, e-mailen, surfen op internet en apps gebruiken. Deelnemers gebruiken daarbij hun eigen telefoon.
Aanmelden kan bij de bibliotheek, T: 010 - 7146300. Aanvang vandaag en de komende woensdagen: kwart over tien.

Oorsuizen

Franciscus Gasthuis & Vlietland houdt in Schiedam een nformatiebijeenkomst over tinnitus, oorsuizen. Aan de orde komen de oorzaken en vooral de behandelmethodes. En hoe met oorsuizen om te gaan als medische behandeling niet mogelijk is. De bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met Stichting Hoormij. Vanaf half acht in het auditorium van het ziekenhuis.

Line Dance

In de 5 Molens, tussen half drie en half vier.

Kledingbank Nieuwland

De kledingbank is vandaag geopend van een tot vier. In de Kansenfabriek.
In de MCM de Grootstraat is vandaag de Kinderkledingbank op dezelfde tijd open.

Biljarten

Biljartclub 4 Molens speelt tussen zeven en tien in De 5 Molens.

Grote kennisquiz

De Grote Kennisquiz in Jeneverie ´t Spul is ondertussen een vaste waarde. In teamverband kennis testen in een gezellige en relaxte sfeer. Vanaf acht uur vijftien meerkeuzevragen en tien open problemen om op te lossen.
Voorafgaand aaan de quiz wordt ook een maaltijd aangericht. Dit keer: boerenkoop met worst, kosten negen euro. Aanmelden gewenst, via T: 010- 427 06 42.
 

Eerste hulp

Eerste hulp bij de Digitale overheid. Voor mensen die graag klaar willen zijn voor de digitale ontwikkelingen. In vier bijeenkomsten vragen de deelnemers een DigiD aan en leren daarmee om te gaan. Om de cursus te kunnen volgen, moeten zij al bekend zijn met het internet en e-mail.
Cursus van vier middagen, met ook op 21 en 28 november en 12 december afspraak. In De Buurtvlinder in Sveaparken, van drie tot vijf. Aanmelden kan via T: 010 - 7146300.

Visiteclub

In Frankeland zijn vandaag maar liefst vier verschillende visiteclubs actief: de 'algemene' club, de 'creatieve' visiteclub, de kookclub en de 'vitaliteits-club'. Vanaf tien uur

Kinderinstuif

In het wijkcentrum aan de Boerhaavelaan is het iedere woensdagmiddag kinderinstuif, voor kinderen van vier tot twaalf. Van twee tot half vier, kosten vijftig cent. In november gaat het vooral over Sinterklaas.

Een happy & healthy leven

Een happy & healthy leven, niet te streng en al helemaal niet saai is het motto van Jet van Nieuwkerk. Zij vertelt erover op een avond in de Korenbeurs. Aanvang acht uur, toegang
€ 7,50 (leden van de bieb € 5,-).
Van Nieuwkerk schrijft over alles wat te maken heeft met voeding, koken, restaurants en sport. Zij wordt geïnterviewd door Manja van de Plasse.

Molentour

En wandeling langs zes Schiedamse molens - waarvan er vier bezocht worden. Start bij De Palmboom, om een uur en om half drie een tweede vertrek. De wandeling met gids duurt ongeveer vijf kwartier. Er is ook een kortere route mogelijk.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling Familie. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie.

Grote overzichtstentoonstelling van het kleurrijke werk van waarmee Corneille (1922 - 2010). Te zien samen met zijn inspiratiebronnen. Op die manier neemt de presentatie je mee in zijn wereld, het universum van deze belangrijke naoorlogse kunstenaar.

Sinds 2009 stuurt Gijs Assmann zijn geliefde elke dag dat ze niet samen zijn per post een kaart of collage: een geknipte en geplakte afbeelding op A4-formaat die hij op de achterzijde beschrijft. Daarmee vertelt hij haar steeds opnieuw dat hij van haar houdt en waarom. Al die ruim duizend liefdesbetuigingen laat hij van 13 oktober tot en met 3 februari 2019 in chronologische volgorde zien in het Stedelijk Museum Schiedam. 'voor H.' is een intiem en tegelijkertijd megalomaan project. Het heeft te maken met de tijd waarin veel mensen hun dagelijks leven delen via de sociale media.

Het museum is van elf tot vijf geopend.