Agenda

Woensdag 21 november

21-11-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op woensdag 21 november onder meer:

Sinterklaas

De Sint is deze woensdagmiddag met enkele van zijn pieten in de Nieuwe Passage. Hij vindt het leuk als kinderen met hem op de foto willen. Van een tot vijf uur. Kadootje van de Sint: over enkele dagen is de gratis foto op te halen bij de Hema.
Vanaf drie uur zijn Sint en pieten bij de Taizé-groep op de Schiedamseweg. Stichting Net Niet Genoeg nodigt kinderen die in hun bestand staan (tussen twee en acht jaar) uit om de gasten te ontmoeten. "Het pakhuis ligt er vol cadeautjes dus heeft Sinterklaas de scouts van de Taizé-groep gevraagd of de cadeautjes daar mogen worden uitgedeeld." 
Aanmelden is nodig.

Line Dance

In de 5 Molens, tussen half drie en half vier.

Kledingbank Nieuwland

De kledingbank is vandaag geopend van een tot vier. In de Kansenfabriek.
In de MCM de Grootstraat is vandaag de Kinderkledingbank op dezelfde tijd open.

Vaste planten

Afdeling Waterweg-Noord van Groei & Bloei houdt vanavond in natuurcentrum De Boshoek een avond over het gebruik van vaste planten in de tuin. Vanaf acht uur legt Gerard van Buiten van de Utrechtse Botanische Tuinen uit welke vuistregels er zijn ( 'Een plant ziet er het mooist uit als hij daar staat waar hij zich het best thuis voelt'), wat goed combineert, hoe er het best onderhouden wordt. Kosten: twee euro.

Biljarten

Biljartclub 4 Molens speelt tussen zeven en tien in De 5 Molens.

Eerste hulp

Eerste hulp bij de Digitale overheid. Voor mensen die graag klaar willen zijn voor de digitale ontwikkelingen. In vier bijeenkomsten vragen de deelnemers een DigiD aan en leren daarmee om te gaan. Om de cursus te kunnen volgen, moeten zij al bekend zijn met het internet en e-mail.
Cursus van vier middagen, met ook op 21 en 28 november en 12 december afspraak. In De Buurtvlinder in Sveaparken, van drie tot vijf. Aanmelden kan via T: 010 - 7146300.

Lange Haven

Boomexpert Huib Sneep vertelt vanmiddag (vanaf drie uur) bij jeneverie 't Spul over een renovatie van de kademuren van de Lange Haven. Een project waarbij bomen, civiele techniek en stadsinrichting samenop gaan. Sneep zal ingaan op de unieke aanpak van de renovatie van de Lange Haven in 2016/2017. De bomen konden worden gered en tegelijk waren de kosten veel lager dan verwacht. Hoe kon dit? Denk aan: innovatieve aanbesteding, grensverleggend ontwerp, nauwgezette voorbereiding, projectorganisatie.

Visiteclub

In Frankeland zijn vandaag maar liefst vier verschillende visiteclubs actief: de 'algemene' club, de 'creatieve' visiteclub, de kookclub en de 'vitaliteits-club'. Vanaf tien uur

Kinderinstuif

In het wijkcentrum aan de Boerhaavelaan is het iedere woensdagmiddag kinderinstuif, voor kinderen van vier tot twaalf. Van twee tot half vier, kosten vijftig cent. In november gaat het vooral over Sinterklaas.

Molentour

En wandeling langs zes Schiedamse molens - waarvan er vier bezocht worden. Start bij De Palmboom, om een uur en om half drie een tweede vertrek. De wandeling met gids duurt ongeveer vijf kwartier. Er is ook een kortere route mogelijk.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling Familie. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie.

Grote overzichtstentoonstelling van het kleurrijke werk van waarmee Corneille (1922 - 2010). Te zien samen met zijn inspiratiebronnen. Op die manier neemt de presentatie je mee in zijn wereld, het universum van deze belangrijke naoorlogse kunstenaar.

Sinds 2009 stuurt Gijs Assmann zijn geliefde elke dag dat ze niet samen zijn per post een kaart of collage: een geknipte en geplakte afbeelding op A4-formaat die hij op de achterzijde beschrijft. Daarmee vertelt hij haar steeds opnieuw dat hij van haar houdt en waarom. Al die ruim duizend liefdesbetuigingen laat hij van 13 oktober tot en met 3 februari 2019 in chronologische volgorde zien in het Stedelijk Museum Schiedam. 'voor H.' is een intiem en tegelijkertijd megalomaan project. Het heeft te maken met de tijd waarin veel mensen hun dagelijks leven delen via de sociale media.

Het museum is van elf tot vijf geopend.