Agenda

Vrijdag 23 november

23-11-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op vrijdag 23 november onder meer:

Winkeliersfamilies

Bij de Historische Vereniging Schiedam is een tentoonstelling te zien over vier oude en bekende Schiedamse winkeliersfamilies: Rietkerken, Verkade, Hosman en Engering.
Van een tot drie.

Kunstenaarscafé

Tussen vier en half zes bij Mooi Werk. Centraal dit keer: schrijvers.

Constructies

Stichting Kunst Werkt biedt in Ruimte in Beweging een expositie met wiebelende, waggelende, met houtje en touwtje opgestapelde en afgebroken objecten en installaties. Er is van alles over te zeggen, maar zeker is dat alle getoond objecten 'in evenwicht' zijn.
Van een tot vijf te zien.

De 5 Molens

14.00 uur: Bloemschikken

Mediawijsheid

Vanmiddag (vanaf half vier tot half zes) een workshop mediawijsheid met als titel: Wat is jouw image? Voor kinderen vanaf tien jaar. Deelname aan beide workshops - volgende week vrijdag is de tweede - is gekoppeld. Plaats van handeling: bibliotheek aan de Singel.

Theater aan de Schie

20.15 uur: Jan Smit - Met andere woorden.

De Wissel

Van twee tot vier is De Wissel geopend voor een geprek of om de collages van Ilona Bruins te zien.

Distillers special

Dit keer op bezoek bij Onder de Boompjes. Vanaf half drie. Verzamelen bij De Waag. Kosten: dertig euro.

Plaatboeven

Plaatboeven en boevenvangers is de naam van het nieuwe boek van Chiel Wilbrink. Het wordt vanmiddag gepresenteerd en aangeboden aan districtschef Taric Topcu. Vanaf vier uur bij Post Scriptum in de Hof van Spaland.

Tribute Night

Muziek van De Dijk, Blof en Doe Maar, verzorgd door De Ommedijk, Los Zand en Rondje Doe Maar. In zaal Beatrix, vanaf acht uur.

Vrouwen Fit Club

In wijkcentrum Oost, van half zeven tot half acht vanavond. Om samen met andere vrouwen te werken aan de conditie. Organisatie: Dock.

Wenneker Cinema

20.30 uur: BlacKkKlansman
21.00 uur: The children act

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling Familie. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie.

Grote overzichtstentoonstelling van het kleurrijke werk van waarmee Corneille (1922 - 2010). Te zien samen met zijn inspiratiebronnen. Op die manier neemt de presentatie je mee in zijn wereld, het universum van deze belangrijke naoorlogse kunstenaar.

Sinds 2009 stuurt Gijs Assmann zijn geliefde elke dag dat ze niet samen zijn per post een kaart of collage: een geknipte en geplakte afbeelding op A4-formaat die hij op de achterzijde beschrijft. Daarmee vertelt hij haar steeds opnieuw dat hij van haar houdt en waarom. Al die ruim duizend liefdesbetuigingen laat hij van 13 oktober tot en met 3 februari 2019 in chronologische volgorde zien in het Stedelijk Museum Schiedam. 'voor H.' is een intiem en tegelijkertijd megalomaan project. Het heeft te maken met de tijd waarin veel mensen hun dagelijks leven delen via de sociale media.

Het museum is van elf tot vijf geopend.