Agenda

Zondag 21 januari

21-01-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op zondag 21 januari onder meer:

Ruimte in Beweging

Open dag, van drie tot vijf, tevens de nieuwjaarsreceptie van stichting KunstWerkt.
 Alle gebruikers van RIB geven acte de présence.

Rommelmarkt

Vanaf negen tot vijf, rommelmarkt in Sporthal Margriet.

Wennekerpand

15.00 uur: En toen was er Paul McCartney

Artipico

Bij galerie Artipico is van twaalf tot half zes de groepstentoonstelling Giving te zien.

Vreemde Vis

Schilderijen en collages van drie kunstenaars, actief in atelier de Kleine Vis in Rotterdam, vormen samen de tentoonstelling Vreemde Vis. Het gaat om de 'nieuwkomers' Mosab Anzo (uit Syrië), Houman Esmail Nia (Iran) en Juan Heinsohn Huala (Chili).
Van tien tot vijf te zien in de Korenbeurs.

Drie Maasstede

14.30 uur: Arthuro, een zanger/entertainer met een zeer breed allround-repertoire, maar vanmiddag brengt hij vooral liedjes uit vervlogen tijden.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Lezing over honing, van twee tot drie. Honing met een verhaal over de zorgwekkend verhoogde bijensterfte. Een verschraling van onze natuur en zelfs voedselschaarste kunnen het gevolg zijn. To bee or not to bee: Imker Peter Schallenberg vertelt over zijn gevecht tegen de bijensterfte.

Hemels of hels, suiker roept bij vrijwel iedereen iets op. Voor de grote tentoonstelling Sticky Business - De verleiding van suiker in de kunst nodigde eetontwerper en gastconservator Marije Vogelzang bijna twintig (internationale) kunstenaars uit. En dat leidde tot verrassende, verstorende en verrukkelijke creaties.

De internationaal geroemde kunstenaar Marcel van Eeden maakte een serie tekeningen met Schiedam in de hoofdrol. Daarvoor daalde hij af in de geschiedenis van de stad, naar de tijd vóór zijn geboortejaar 1965. Het resultaat is een fictief, raadselachtig verhaal met een onderhuidse spanning.

Terwijl de ene kunstenaar zich uitleeft met verf of potlood, kiest stanley brouwn (1935-2017) voor ‘afstand’ en ‘maat’ als materiaal. Zijn werk gaat over richtingen en afstanden en hoe je daar in te bewegen. Als een van de radicaalste Nederlandse kunstenaars van de twintigste eeuw had hij in 1970 zijn eerste museale tentoonstelling bij het Stedelijk Museum Schiedam.

De foto's van Ksenia Galiaeva (Pskov, 1976) stralen een lome rust uit. Ze fotografeert haar directe omgeving: haar moeder en vader en hun teckel in en rondom hun datsja op het Russische platteland. Zelf spreekt ze van ‘vanitas stillevens, maar dan van mensen’. Op de tentoonstelling laat ze ook een tweede serie zien: wolkenfoto’s, gemaakt vanuit haar raam in Nederland. Ook exposeert ze kamerschermen.

Het museum is van elf tot vijf geopend.

Wenneker Cinema

13.00 uur: De dieren uit het Hakkebakkebos
15.00 uur: The Square

Nieuwe Impuls

Bij Kunst Werkt is deze week een nieuwe tentoonstelling te zien: Nieuwe Impuls.
In Ruimte in Beweging wordt werk getoond van de 'nieuwkomers' Tilly Heijster, Maljaard (Anne Bronsveld) en Ahrend van Ipenburg.
Van een tot vijf.

Euroscoop

16.30 uur: Opera: Cosi Fan Tutte – Wolfgang Amadeus Mozart - Paleis Garnier (Parijs)