Agenda

Dinsdag 11 december

11-12-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op dinsdag 11 december onder meer:

Politieorkest

Het Nederlands Politieorkest verzorgt de show 'Politie in Beeld', met medewerking van Laura Figi.
In het Theater aan de Schie, vanaf acht uur. Kaarten zijn gratis te bestellen via I: www.politieorkest.nl

Benefiet

Benefietavond Hoop voor Kate. Voor een nieuwe auto voor het gezin van Kate, die kampt met een zware hersenbeschading. De benefiet maakt deel uit van het Kinderrechtenfeest, georganiseerd door De Kleine Ambassade. Voor en in het stedelijk museum.

Incentive

Crea-inloop bij stichting Incentive. Neem eigen werk mee of kom kijken wat er allemaal gedaan wordt. Tussen tien en vier in De Erker. Bij voldoende animo is er voor 2,50 euro een lunch.

Koersbal

Van half twee en half vier in De 5 Molens.

In balans

Danspedagoge Didi van den Berg verzorgt een avond over bewegen en een warming-up op het werk. Vanaf half acht op Boterstraat 1d. Kosten: vijf euro.

Wenneker Cinema

20.30 uur: Marvin, ou la belle education

Beauty en verzoring

Lezing van Saadet van Noppen, arts en homeopaat, over 'beauty en verzorging'. Vanaf kwart voor acht.in school Het Startblok. Wie mee wil eten is welkom en wordt gevragd iets lekkers/gezonds mee te nemen. Aanmelden via I: www.beyounity.nl.
Kosten: 'pay as you like', vanaf 1€ bij aankomst. Oppas aanwezig, aanmelden hiervoor noodzakelijk.

Computer helpdesk

Van een tot drie in de Kansenfabriek, bij docent Roland; ook voor wie een cv wil schrijven, of zich wil oriënteren op het internet.

Borstvoeding

Voorlichtingsavond over het geven van borstvoeding, verzorgd door Franciscus Vlietland, gericht op moeders en partners. De voorlichting wordt gegeven door een lactatiekundige van Franciscus Vlietland. Van half acht tot negen in het Auditorium van het ziekenhuis.
Aanmelden gewenst, via de Patiënten Service Bureau, E: psb@franciscus.nl of T: 010 – 893 93 93.

Kledingbank Nieuwland

De kledingbank is vandaag geopend van half tien tot half twaalf. In de Kansenfabriek.

Alzheimercafé

Van zeven tot negen in Frankeland. Jaarafsluiting met muzikale omlijsting door Guus Bok (met het Wereld Alzheimer Dag lied ‘Hou je nog van mij’).

Yoga

Van negen tot kwart over twaalf in de 5 Molens.

Nederlands

Nederlands leren spreken en verstaan. Dat kan op dinsdag in het wijkcentrum op het Dreesplein. Dock verzorgt daar gratis lessen, van half elf tot half twaalf.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

De Boei

Inloophuis De Boei op de Dam 30 - ontmoetingscentrum voor mensen met kanker en/of hun naasten - is vandaag van tien tot vier geopend. Er wordt een lunch geserveerd.

Biljarten

In de 5 Molens, van negen tot vier. Vijftig cent voor twintig minuten.

Stedelijk Museum

Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling Familie. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie.

Grote overzichtstentoonstelling van het kleurrijke werk van waarmee Corneille (1922 - 2010). Te zien samen met zijn inspiratiebronnen. Op die manier neemt de presentatie je mee in zijn wereld, het universum van deze belangrijke naoorlogse kunstenaar.

Sinds 2009 stuurt Gijs Assmann zijn geliefde elke dag dat ze niet samen zijn per post een kaart of collage: een geknipte en geplakte afbeelding op A4-formaat die hij op de achterzijde beschrijft. Daarmee vertelt hij haar steeds opnieuw dat hij van haar houdt en waarom. Al die ruim duizend liefdesbetuigingen laat hij van 13 oktober tot en met 3 februari 2019 in chronologische volgorde zien in het Stedelijk Museum Schiedam. 'voor H.' is een intiem en tegelijkertijd megalomaan project. Het heeft te maken met de tijd waarin veel mensen hun dagelijks leven delen via de sociale media.

Het museum is van elf tot vijf geopend.

Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date