Agenda

Donderdag 6 december

06-12-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op donderdag 6 december onder meer:

Lucht- en geluidsplan

Het college van B&W van de gemeente Schiedam organiseert een informatiebijeenkomst over het Ontwerp-Actieplan Lucht & Geluid 2018-2022. Deze bijeenkomst is bedoeld om ideeën te verzamelen, maar ook om Schiedammers te informeren over de plannen die er al zijn. Van half acht tot half negen in de Cornelis Hagazaal op het Stadskantoor.

Beweegworkshops

Seniorenwelzijn organiseert gratis beweegworkshops: Yoga, gymnastiek, bootcamp en weerbaarheid. Dat gebeurt van kwart voor twee tot kwart voor vier in De 5 Molens.  Aanmelden kan via T: 010 - 2486888 of E: info@seniorenwelzijn.nl.

Wenneker Cinema

15.00 uur: Tampopo (Japan, 1985, 114 min.)
20.30 uur: Pity (Griekenland, 2018, 97 min.)

Wijkochtend

In het wijkcentrum in de Boerhaavelaan staan de deuren vanochtend open vanaf half tien tot half twaalf, voor ieder die zijn verhaal kwijt wil of vragen heeft. Over inzet in de buurt, vrijwlligerswerk, problemen.

Energiecafé

Bij Energiek Schiedam in het Energiecafé op de Hoogstraat 155. Inloop voor iedere Schiedammer met vragen en ideeën over energiebesparing en -opwekking in het bijzonder, en duurzaamheidsmaatregelen in het algemeen. Vanaf half zeven.

De Wissel

Van twee tot vier is De Wissel geopend voor een geprek of om de collages van Ilona Bruins te zien.

Theater aan de Schie

19.30 uur: De Notenkraker - Charkov City Opera & Ballet

Computer helpdesk

Van een tot drie in de Kansenfabriek, bij docent Roland; ook voor wie een cv wil schrijven, of zich wil oriënteren op het internet.

Bewegen voor 50+-vrouwen

Een uur gezellig sorten op een niveau dat ieder past. Met een klein groepje in een uur alle spiergroepen af, met eenvoudige oefeningen en simpele materialen. Om te werken aan stevige spieren en een goede conditie.
Vandaag van negen tot tien, in wijkcentrum Dreesplein.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling Familie. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie.

Grote overzichtstentoonstelling van het kleurrijke werk van waarmee Corneille (1922 - 2010). Te zien samen met zijn inspiratiebronnen. Op die manier neemt de presentatie je mee in zijn wereld, het universum van deze belangrijke naoorlogse kunstenaar.

Sinds 2009 stuurt Gijs Assmann zijn geliefde elke dag dat ze niet samen zijn per post een kaart of collage: een geknipte en geplakte afbeelding op A4-formaat die hij op de achterzijde beschrijft. Daarmee vertelt hij haar steeds opnieuw dat hij van haar houdt en waarom. Al die ruim duizend liefdesbetuigingen laat hij van 13 oktober tot en met 3 februari 2019 in chronologische volgorde zien in het Stedelijk Museum Schiedam. 'voor H.' is een intiem en tegelijkertijd megalomaan project. Het heeft te maken met de tijd waarin veel mensen hun dagelijks leven delen via de sociale media.

Het museum is van elf tot vijf geopend.

Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date