Agenda

Zondag 16 december

16-12-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op zondag 16 december onder meer:

Kerstzang bij Kaarslicht

In de Grote- of St.-Janskerk, vanaf vijf uur. Toegang gratis.

De Heksen

Vandaag vanaf drie uur de langverwachte voorstelling De Heksen, door De Stokerij en heel veel Schiedamse vrijwilligers, in het Theater aan de Schie.

Eindejaarsquiz

De Grote Eindejaarsquiz, vanaf drie uur in het Stedelijk Museum.

Wenneker Cinema

13.00 uur: Wad
15.30 uur: Tampopo (Japan, 1985, 114 min.)
De film gaat over Tampopo die een eetcafé uitbaat. Ze wil de lekkerste Ramen (noedelsoep) maken. Het Schiedamse Ramen-restaurant Yokohama serveert na afloop van de film in het Wennekerpand echte ramen. Voor vijftien euro in totaal eten de filmkijkers ook Ramen. Reserveren is noodzakelijk, via T: 010-4733000. Het eten wordt om zes uur geserveerd.

Kunst Werkt

Kunstkerst in Ruimte in Beweging. Van een tot vijf. Met werk van Marita Beukers, Gerrit Bruins, Esther van der Eerden, Kaije Feenstra, Sjef Henderickx, Willem van Hest, Aldo Hoeben, Inge Hoefnagel, Frans Huisman, Ahrend van Ipenburg, Yvon Koopman, Irma Rengur, Aad van Rijnsbergen, SAGE, Harry Schumacher, Annemarie van Ulden, Rob van der Ven, Karin de Visser, Jan Wagner, Tineke Weber en Andie Wieringa.

Onverwachte ontmoetingen

Onverwachte ontmoetingen is een spannende safari door de wijk. Vandaag de verhalen van bijzondere Schiedammers in Kethel. Een culturele, culinaire en kunstzinnige activiteit van twee tot vier. Deelname is gratis, aanmelden kan via E: post@stichtingmooiwerk.nl.

Rommelmarkt

In de Margriethal, van negen tot zes. Toegang drie euro.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling Familie. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie. Van twaalf tot vier wordt er geknipt.

Knutselaars, bakkers, kunstenaars opgelet. Vandaag kan er in het museum Sinterklaas worden gevierd met het Sint Dobbelspel. Met zelfgemaakte cadeautjes kan het spel beginnen. Vanaf drie uur. "Dit spel is een must voor Sinterklaas-liefhebbers, dobbelspel-fans en mensen die graag hun zelfgemaakte cadeaus met anderen willen delen."

Grote overzichtstentoonstelling van het kleurrijke werk van waarmee Corneille (1922 - 2010). Te zien samen met zijn inspiratiebronnen. Op die manier neemt de presentatie je mee in zijn wereld, het universum van deze belangrijke naoorlogse kunstenaar.

Sinds 2009 stuurt Gijs Assmann zijn geliefde elke dag dat ze niet samen zijn per post een kaart of collage: een geknipte en geplakte afbeelding op A4-formaat die hij op de achterzijde beschrijft. Daarmee vertelt hij haar steeds opnieuw dat hij van haar houdt en waarom. Al die ruim duizend liefdesbetuigingen laat hij van 13 oktober tot en met 3 februari 2019 in chronologische volgorde zien in het Stedelijk Museum Schiedam. 'voor H.' is een intiem en tegelijkertijd megalomaan project. Het heeft te maken met de tijd waarin veel mensen hun dagelijks leven delen via de sociale media.

Het museum is van elf tot vijf geopend.

Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date