Agenda

Vrijdag 7 december

07-12-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op vrijdag 7 december onder meer:

Apollotoneel

Het Schiedamse toneelgeschap Apollo brengt 'It's a wonderful life', naar de wereldberoemde film uit 1946 van Frank Capra, met James Stewart in de hoofdrol.
Speciaal voor het vijfitgjarige Apollo toneel heeft regisseur Arie de Mol een toneelbewerking geschreven.
George Bailey wil graag de wereld rondreizen maar hij komt zijn geboorteplaats niet uit. De keuzes die hij in zijn leven maakt helpen anderen, maar zijn eigen dromen vervliegen. Op kerstavond is hij ten einde raad. George staat op de brug en wil zelfmoord plegen. Gelukkig komt dan zijn beschermengel Claire in actie! Zij laat George zien hoe het leven zou zijn gegaan zonder hem.
Vanaf kwart over acht in Ruimte in beweging. Toegang: 12,50 euro.

Bach op vrijdag

Concert van Arjen Leistra op het museumorgel van het stedelijk. Van half een tot half twee, met Bach uiteraard.

Winkeliersfamilies

Bij de Historische Vereniging Schiedam is een tentoonstelling te zien over vier oude en bekende Schiedamse winkeliersfamilies: Rietkerken, Verkade, Hosman en Engering.
Van een tot drie.

Raamgedicht

Serie workshops om inspiratie op te doen voor een eigen raamgedicht. Thema van: 'vier de buurt’. Alison Martis en Koos Vervoort, ambassadeur laaggeletterdheid, willen  er een waar dichtfeest van maken. In wijkcentrum De Erker. Aanmelden kan via E: post@stichtingmooiwerk.nl of T: 010-2734780.

De 5 Molens

14.00 uur: Bloemschikken

De Wissel

Van twee tot vier is De Wissel geopend voor een geprek of om de collages van Ilona Bruins te zien.

Theater aan de Schie

20.15 uur: Later is allang begonnen en vroeger... - Harrie Jekkers en het Klein Orkest.

Vrouwen Fit Club

In wijkcentrum Oost, van half zeven tot half acht vanavond. Om samen met andere vrouwen te werken aan de conditie. Organisatie: Dock.

Wenneker Cinema

20.30 uur: Pity

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling Familie. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie.

Grote overzichtstentoonstelling van het kleurrijke werk van waarmee Corneille (1922 - 2010). Te zien samen met zijn inspiratiebronnen. Op die manier neemt de presentatie je mee in zijn wereld, het universum van deze belangrijke naoorlogse kunstenaar.

Sinds 2009 stuurt Gijs Assmann zijn geliefde elke dag dat ze niet samen zijn per post een kaart of collage: een geknipte en geplakte afbeelding op A4-formaat die hij op de achterzijde beschrijft. Daarmee vertelt hij haar steeds opnieuw dat hij van haar houdt en waarom. Al die ruim duizend liefdesbetuigingen laat hij van 13 oktober tot en met 3 februari 2019 in chronologische volgorde zien in het Stedelijk Museum Schiedam. 'voor H.' is een intiem en tegelijkertijd megalomaan project. Het heeft te maken met de tijd waarin veel mensen hun dagelijks leven delen via de sociale media.

Het museum is van elf tot vijf geopend.