Agenda

Dinsdag 23 januari

23-01-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op dinsdag 23 januari onder meer:
Workshop Illusies Ontmaskeren

Een workshop voor ondernemende geesten, oprechte onderzoekers, vrolijke denkers en alle andere nieuwsgierige persoonlijkheden die verhelderende denktechnieken willen toepassen bij het vormgeven van hun persoonlijke en professionele leven.
Kosten: 30 euro. Ariane van Heijningen verzorgt de workshop, die gehouden wordt bj Café Kennis aan de Vlaardingerstraat. Van vijf tot acht 's avonds.
Aanmelden via sandra@saar-ondernemenmetpassie.eu.

Voorlezen

Daniel Albering van kinderboekenwinkel De Kleine Kapitein verzorgt aan de vooravond vna de Nationale Voorleesdagen een avond met tips voor bij het voorlezen. En hij laat de nieuwste prentenboeken zien. Vanaf half acht tot negen uur in de Korenbeurs.

Rummikub

Elke dinsdagmiddag van een tot vier wordt er rummikub gespeeld in de Senioren Sociëteit St. Jozef aan de Lange Nieuwstraat 181.

Vreemde Vis

Schilderijen en collages van drie kunstenaars, actief in atelier de Kleine Vis in Rotterdam, vormen samen de tentoonstelling Vreemde Vis. Het gaat om de 'nieuwkomers' Mosab Anzo (uit Syrië), Houman Esmail Nia (Iran) en Juan Heinsohn Huala (Chili).
Van tien tot vijf te zien in de Korenbeurs.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Hemels of hels, suiker roept bij vrijwel iedereen iets op. Voor de grote tentoonstelling Sticky Business - De verleiding van suiker in de kunst nodigde eetontwerper en gastconservator Marije Vogelzang bijna twintig (internationale) kunstenaars uit. En dat leidde tot verrassende, verstorende en verrukkelijke creaties.

De internationaal geroemde kunstenaar Marcel van Eeden maakte een serie tekeningen met Schiedam in de hoofdrol. Daarvoor daalde hij af in de geschiedenis van de stad, naar de tijd vóór zijn geboortejaar 1965. Het resultaat is een fictief, raadselachtig verhaal met een onderhuidse spanning.

Het museum is van elf tot vijf geopend.