Agenda

Zondag 20 januari

20-01-2019 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op zondag 20 januari onder meer:

The Cup

Dit weekend is er het internationale softbal toernooi, The Cup, in de Margriethal en de Groenoordhal. Zestien teams uit verschillende landen spelen in totaal 48 indoorwedstrijden.
Vandaag wordt er vanaf negen uur gesoftbald.

Stedelijk Museum

Wat beweegt kunstenaar Gijs Assmann om zijn geliefde H. meer dan 1.000 liefdesbetuigingen te sturen? En waarom deelt hij die intieme brieven met de bezoekers van het Stedelijk Museum Schiedam? Journalist Edo Dijksterhuis voert vanaf twee uur een openhartig gesprek met Assmann over de liefde en het kunstenaarschap. Bijzonder is dat ook H. daarbij aanwezig is. Aanmelden gewenst via E: info@stedelijkmuseumschiedam.nl.

Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling Familie. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie. Van twaalf tot vier wordt er geknipt.

Grote overzichtstentoonstelling van het kleurrijke werk van waarmee Corneille (1922 - 2010). Te zien samen met zijn inspiratiebronnen. Op die manier neemt de presentatie je mee in zijn wereld, het universum van deze belangrijke naoorlogse kunstenaar.

Veel mensen raakten ontroerd door de manier waarop Hugo Borst schreef hoe ‘meneer Alzheimer’ in het hoofd van zijn moeder kwam te zitten. Margi Geerlinks maakte lange tijd foto's van Joke Borst. Haar werk gaat over hoe mensen zijn of kunnen zijn. Bij dat laatste manipuleert ze haar foto’s. Bij Ma is dat niet het geval. Joke Borst, die in augustus 2018 overleed, komt in beeld zoals ze was.

Het museum is van elf tot vijf geopend.

Wenneker Cinema

15.00 uur: Loro

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Wennekerpand

15.00 uur: En toen was er... The Doors
The Doors Live at the Hollywood Bowl - stafilmconcert