Agenda

Woensdag 24 januari

24-01-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op woensdag 24 januari onder meer:

Pin je plek

De gemeente Schiedam is een verkenning gestart in Schiedams midden. Hoe kunnen we in de toekomst beter, slimmer, gezonder wonen, werken en recreëren in dit gebied? Met de campagne ‘Pin je Plek’ worden Schiedammers opgeroepen hun wensen, ideeën en dromen voor het gebied te delen. Vanavond een eerste avond met als thema Groen & Gezond. Want Schiedam is relatief óngezond. We weten: hoe groener de stad, hoe minder stress mensen ervaren. Kunnen we de omgeving zo inrichten dat gezonde keuzes maken vanzelfsprekend wordt? Kan die ‘groene long’ van Schiedam voor meer mensen beschikbaar worden gemaakt?
Bij Excelsior’20, clubhuis de Toekomst, Parkweg 415, vanaf half acht.

Poppenspel

Poppenspeler Rik Rikken brengt het verhaal 'Ssst, de tijger slaapt!' De voorstelling is vanaf twee uur, voor kinderen vanaf drie jaar. Plaats van handeling de Korenbeurs. Aanmelden verplicht.

CJV Jeugdclub

Voor kinderen die het leuk vinden om te knutselen, te plakken, te knippen en gewoon in het algemeen te spelen en lekker gek te doen: de CJV Jeugdclub, bedoeld voor kinderen uit groep 3 tot en met 8.
Naast knutselen worden er ook nog tal van andere dingen gedaan, zoals spelletjes, speurtochten, film kijken, playbackshows en nog veel meer. De club wordt geleid door minimaal twee zeer ervaren vrijwilligers.
Van half twee tot vier uur. Kosten: twee euro per keer. De CJV is te vinden op Lange Haven 129.

Granny's Finest

Breien in Drie Maasstede. Van twee tot half vier.

Wenneker Cinema

15.00 uur: The Square

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Vreemde Vis

Schilderijen en collages van drie kunstenaars, actief in atelier de Kleine Vis in Rotterdam, vormen samen de tentoonstelling Vreemde Vis. Het gaat om de 'nieuwkomers' Mosab Anzo (uit Syrië), Houman Esmail Nia (Iran) en Juan Heinsohn Huala (Chili).
Van tien tot vijf te zien in de Korenbeurs.

Stedelijk Museum

Hemels of hels, suiker roept bij vrijwel iedereen iets op. Voor de grote tentoonstelling Sticky Business - De verleiding van suiker in de kunst nodigde eetontwerper en gastconservator Marije Vogelzang bijna twintig (internationale) kunstenaars uit. En dat leidde tot verrassende, verstorende en verrukkelijke creaties.

De internationaal geroemde kunstenaar Marcel van Eeden maakte een serie tekeningen met Schiedam in de hoofdrol. Daarvoor daalde hij af in de geschiedenis van de stad, naar de tijd vóór zijn geboortejaar 1965. Het resultaat is een fictief, raadselachtig verhaal met een onderhuidse spanning.

Het museum is van elf tot vijf geopend.