Agenda

Vrijdag 11 januari

11-01-2019 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op vrijdag 11 januari onder meer:

Vogels herkennen

Welke vogels zie je in jouw tuin? In samenwerking met Vogelbescherming Nederland geeft de KNNV vandaag een minicursus tuinvogels herkennen in De Boshoek. Leer in één bijeenkomst en een excursie de tuinvogels herkennen en hoe je vogels in jouw tuin krijgt. Na deze minicursus kunnen de deelnemers meedoen met de Tuinvogeltelling in het weekend van 25, 26 en 27 januari.
Van acht tot half elf vanavond, en morgen van tien tot half een excursie vanaf De Boshoek. Info, E: h7bergen@gmail.com.

De 5 Molens

14.00 uur: Bloemschikken

Nieuwjaarsconcert

Nieuwjaarsconcert in de Westvest90-kerk. Harpiste Lavinia Meijer en pianist Michiel Borstlap verzorgen dit concert. Aanvang: kwart over acht.

De Wissel

Van twee tot vier is De Wissel geopend voor een geprek.

Schilderworkshop

Een schilderworkshop speciaal voor kinderen vanaf zes jaar vanmiddag bij de Buurtvrouw. Stap voor stap een schilderij maken. Kosten: tien euro.
Vanaf kwart voor vier tot half zes. Aanmelden via E: mkranenborg@outlook.com.

Vrouwen Fit Club

In wijkcentrum Oost, van half zeven tot half acht vanavond. Om samen met andere vrouwen te werken aan de conditie. Organisatie: Dock.

Afrikaans dansen

Serge Badoue verzorgt lessen in Afrikaans dansen, met  live percussie van Sebastiaan de Vries & Michiel Moerkerk. Plaats van handeling de Gelinckschool aan de Schiedamseweg.
Vijf opeenvolgende vrijdagen, vanaf half negen 's avonds. Kosten per les twintig euro, vijf lessen voor 75 euro.

Wenneker Cinema

20.00 uur: Girl
20.30 uur: A casa tutti bene

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling Familie. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie.

Grote overzichtstentoonstelling van het kleurrijke werk van waarmee Corneille (1922 - 2010). Te zien samen met zijn inspiratiebronnen. Op die manier neemt de presentatie je mee in zijn wereld, het universum van deze belangrijke naoorlogse kunstenaar.

Sinds 2009 stuurt Gijs Assmann zijn geliefde elke dag dat ze niet samen zijn per post een kaart of collage: een geknipte en geplakte afbeelding op A4-formaat die hij op de achterzijde beschrijft. Daarmee vertelt hij haar steeds opnieuw dat hij van haar houdt en waarom. Al die ruim duizend liefdesbetuigingen laat hij van 13 oktober tot en met 3 februari 2019 in chronologische volgorde zien in het Stedelijk Museum Schiedam. 'voor H.' is een intiem en tegelijkertijd megalomaan project. Het heeft te maken met de tijd waarin veel mensen hun dagelijks leven delen via de sociale media.

Het museum is van elf tot vijf geopend.

Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date