Agenda

Zaterdag 12 januari

12-01-2019 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op zaterdag 12 januari onder meer:

Toko2Go XL

Een muzikaal trio brengt 'muziek voor iedereen': van jazzy tunes tot Irish folk, country, tango en popcovers. Met Intan Werry (semi-akoestische gitaar, viool & zang); Patrick Sondak (semi-akoestische gitaar & zang) en Boris Oud (contrabas & zang).
Vanaf twee uur in de Korenbeurs.

Wenneker Cinema

20.00 uur: Girl
20.30 uur: A casa tutti bene

Stedelijk Museum

Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling Familie. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie. Van twaalf tot vier wordt er geknipt.

Grote overzichtstentoonstelling van het kleurrijke werk van waarmee Corneille (1922 - 2010). Te zien samen met zijn inspiratiebronnen. Op die manier neemt de presentatie je mee in zijn wereld, het universum van deze belangrijke naoorlogse kunstenaar.

Sinds 2009 stuurt Gijs Assmann zijn geliefde elke dag dat ze niet samen zijn per post een kaart of collage: een geknipte en geplakte afbeelding op A4-formaat die hij op de achterzijde beschrijft. Daarmee vertelt hij haar steeds opnieuw dat hij van haar houdt en waarom. Al die ruim duizend liefdesbetuigingen laat hij van 13 oktober tot en met 3 februari 2019 in chronologische volgorde zien in het Stedelijk Museum Schiedam. 'voor H.' is een intiem en tegelijkertijd megalomaan project. Het heeft te maken met de tijd waarin veel mensen hun dagelijks leven delen via de sociale media.

Veel mensen raakten ontroerd door de manier waarop Hugo Borst schreef hoe ‘meneer Alzheimer’ in het hoofd van zijn moeder kwam te zitten. Margi Geerlinks maakte lange tijd foto's van Joke Borst. Haar werk gaat over hoe mensen zijn of kunnen zijn. Bij dat laatste manipuleert ze haar foto’s. Bij Ma is dat niet het geval. Joke Borst, die in augustus 2018 overleed, komt in beeld zoals ze was.  Geerlinks verzorgt vanmiddag vanaf twee uur een rondleiding over de tentoonstelling.

Het museum is van elf tot vijf geopend.

Schaatsbaan

De schaatsbaan op het Stadserf is open, onder de naam Winter Village, van twaalf tot negen.

Kunst Werkt

Het is de traditie van stichting Kunst Werkt om het nieuwe expositiejaar te starten met werk van nieuwe deelnemers. Dit jaar zijn dat er negen: Gerrit Bruins, Ilona Bruins, Esther van der Eerden, Kaije Feenstra, Frans Huisman, Diederik Klomberg, Frances Raboen, Irma Rengur en Andie Wieringa.
Te zien van een tot vijf vanmiddag.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Gintour

Een tour met van alles over gin. Start bij De Waag. Over de Lange Haven richting het Jenevermuseum en afsluiten in brasserie Stadhuis. 
Kosten: €34,95. Vertrek half drie. Rerserveren verplicht.

Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date