Agenda

Vrijdag 18 januari

18-01-2019 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op vrijdag 18 januari onder meer:

The Cup

Dit weekend is er het internationale softbal toernooi, The Cup, in de Margriethal en de Groenoordhal. Zestien teams uit verschillende landen spelen in totaal 48 indoorwedstrijden.
Vandaag de eerste wedstrijddag, vanaf zeven uur vanvond. Om acht uur is er de openingsceremonie.

De 5 Molens

14.00 uur: Bloemschikken

De Wissel

Van twee tot vier is De Wissel geopend voor een geprek.

't Huis te Poort

Le Nuove Musiche onder leiding van Krijn Koetsveld brengen het concert Lamento, met madrigalen van Monteverdi.
Vriend en vijand zijn het erover eens dat dit ensemble in de uitvoering van deze meesterwerken een standaard heeft gezet, waar zelfs Italiaanse collega’s jaloers op kunnen zijn. Zowel de cd-opnamen als de live uitvoeringen zijn van ongekend hoog niveau. Met Krijn Koetsveld, klavecimbel en muzikale leiding – Margreet Rietveld, Wendy Roobol, sopranen – Kaspar Kröner, alt – Falco van Loon, tenor – Bas Ramselaar, bas – Arjen Verhage, theorbe – Cassandra Luckhardt gamba, cello.
Vanaf kwart over acht; toegang: 27,50 euro.

Vrouwen Fit Club

In wijkcentrum Oost, van half zeven tot half acht vanavond. Om samen met andere vrouwen te werken aan de conditie. Organisatie: Dock.

Afrikaans dansen

Serge Badoue verzorgt lessen in Afrikaans dansen, met live percussie van Sebastiaan de Vries & Michiel Moerkerk. Plaats van handeling de Gelinckschool aan de Schiedamseweg.
Vijf opeenvolgende vrijdagen, vanaf half negen 's avonds. Kosten per les twintig euro, vijf lessen voor 75 euro.

Wenneker Cinema

20.00 uur: Loro
20.30 uur: The old man and the gun

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling Familie. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie.

Grote overzichtstentoonstelling van het kleurrijke werk van waarmee Corneille (1922 - 2010). Te zien samen met zijn inspiratiebronnen. Op die manier neemt de presentatie je mee in zijn wereld, het universum van deze belangrijke naoorlogse kunstenaar.

Sinds 2009 stuurt Gijs Assmann zijn geliefde elke dag dat ze niet samen zijn per post een kaart of collage: een geknipte en geplakte afbeelding op A4-formaat die hij op de achterzijde beschrijft. Daarmee vertelt hij haar steeds opnieuw dat hij van haar houdt en waarom. Al die ruim duizend liefdesbetuigingen laat hij van 13 oktober tot en met 3 februari 2019 in chronologische volgorde zien in het Stedelijk Museum Schiedam. 'voor H.' is een intiem en tegelijkertijd megalomaan project. Het heeft te maken met de tijd waarin veel mensen hun dagelijks leven delen via de sociale media.

Het museum is van elf tot vijf geopend.