Agenda

Dinsdag 12 februari

12-02-2019 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op dinsdag 12 februari onder meer:

Cameretten

Cameretten Festival is dé cabaretkweekvijver van Nederland, waar onder meer Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Ronald Goedemondt en Daniël Arends hun eerste stappen op het toneel zetten. Een nieuwe lichting cabaretiers treedt in hun voetsporen. De strijd om de winst van Cameretten Festival 2018 is gestreden, de finalisten gaan op tournee. Vandaag in het Wennekerpand staan de aanstormende cabarettalenten Chris Verlaan, Waterkonijnen en Hassan El Rahaui op de bühne. Vanaf kwart over acht, entree: 17,50 euro.

Alzheimercafé

Voor mensen met dementie en/of hun partners of mantelzorgers. Om in contact te komen met lotgenoten, in een ongedwongen sfeer. Er kunnen ervaringen worden uitgewisseld en er is informatie. Van zeven tot half tien in de Havenzaal van Frankeland.

Digisterker

Voor wie zich zorgen maakt over zijn of haar mogelijkheden om te werken met DigiD organiseert de bibliotheek Schiedam een cursus om wegwijs te worden met de mogelijkheden. Op vier opeenvolgende dinsdagen is er plaats voor zes deelnemers. Vandaag voor het eerst, vanaf kwart over tien. Kosten: vijftien euro, in de Korenbeurs.

Incentive

Crea-inloop bij stichting Incentive. Neem eigen werk mee of kom kijken wat er allemaal gedaan wordt. Tussen tien en twee in De Erker, inclusief lunch.

Koersbal

Van half twee en half vier in De 5 Molens.

Wenneker Cinema

20.00 uur: Colette

Computer helpdesk

Van een tot drie in de Kansenfabriek, bij docent Roland; ook voor wie een cv wil schrijven, of zich wil oriënteren op het internet.

Digitaal Spreekuur

Vrijwilligers van het Leercentrum Seniorweb houden spreekuur voor ieder met vragen over (gebruik van) een mobiele telefoon, smartphone, laptop, tablet, e-reader of digitale camera. Van een tot vier in de bibliotheek in De Brug.

Kledingbank Nieuwland

De kledingbank is vandaag geopend van half tien tot half twaalf. In de Kansenfabriek.

Yoga

Van negen tot kwart over twaalf in de 5 Molens.

Nederlands

Nederlands leren spreken en verstaan. Dat kan op dinsdag in het wijkcentrum op het Dreesplein. Dock verzorgt daar gratis lessen, van half elf tot half twaalf.

Jenevermuseum

Het Jenevermuseum wordt verbouwd. De vaste tentoonstellingen zijn daarom niet te zien, de branderij, slijterij en het proeflokaal zijn wel open. De toegangsprijs is aangepast.
Van twaalf tot vijf geopend.

De Boei

Inloophuis De Boei is vandaag geopend in het nieuwe onderkomen: Zaal Beatrix. Het ontmoetingscentrum voor mensen met kanker en/of hun naasten is vandaag van tien tot vier geopend. Er wordt een lunch geserveerd.

Biljarten

In de 5 Molens, van negen tot vier. Vijftig cent voor twintig minuten.

Stedelijk Museum

Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling Familie. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie.

Veel mensen raakten ontroerd door de manier waarop Hugo Borst schreef hoe ‘meneer Alzheimer’ in het hoofd van zijn moeder kwam te zitten. Margi Geerlinks maakte lange tijd foto's van Joke Borst. Haar werk gaat over hoe mensen zijn of kunnen zijn. Bij dat laatste manipuleert ze haar foto’s. Bij Ma is dat niet het geval. Joke Borst, die in augustus 2018 overleed, komt in beeld zoals ze was.

Het museum is van elf tot vijf geopend.