Agenda

Woensdag 13 februari

13-02-2019 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op woensdag 13 februari onder meer:

Raamgedichten

Ontdek de verhalen achter de straatnamen van de Schrijversbuurt in west én leer zelf dichten. Vandaag en over twee weken organiseert Mooi werk een workshop over de dichters die de wijk tussen grofweg Vlaardingerdijk en Aleidastraat mede bepalen door hun naam aan de straten te geven. Ook gaat het over dichten en wordt er zelf gedicht. De eindresultaten van deze workshops vormen uiteindelijk een dichtroute van raamgedichten in een ‘hernieuwde’ Schrijversbuurt. Deelname is gratis, aanmelden kan via T: 010 - 2734780. Vanaf zeven uur vanavond in De Erker.

Pijn-Hoop

In het Franciscus Vlietlandziekenhuis houdt de patiëntenvereniging stichting Pijn-Hoop spreekuur. Tussen half twee en half vier in de Nolet Hal.

Line Dance

In de 5 Molens, tussen half drie en half vier.

Kledingbank Nieuwland

De kledingbank is vandaag geopend van een tot vier. In de Kansenfabriek. In de MCM de Grootstraat is vandaag de Kinderkledingbank op dezelfde tijd open.

Theater aan de Schie

20.15 uur: Karin Bloemen en band - Souvenirs

Biljarten

Biljartclub 4 Molens speelt tussen zeven en tien in De 5 Molens.

Korenbeurs

De zintuigen worden deze maand geprikkeld op de eerste verdiepingen van de Korenbeurs. Poëzie kan dat doen. In de bibliotheek is poëzie in de zuivere vorm te vinden, maar ook kunstwerken die zijn ontstaan vanuit een poëtische gedachte.
Yvette Neuschwanger-Kars, beter bekend als Feetje heeft een keuze gemaakt uit haar repertoire voor deze tentoonstelling. Sander Groen opereert op de grens van beeldende kunst en poëzie: 'ik schrijf, ik knutsel, ik dicht, ik verlicht, ik verduister'. "Soms ‘plak en knip’ ik een gedicht. Dan weer borduur ik een schilderij." Ook te zien: een poëtisch schilderij van Ane Koczorowski. In de vitrine, een lithografisch werk van Barbara Rox met bijbehorende dichtbundel.
Te zien alle dagen van tien tot vijf, op donderdag tot acht uur.

Visiteclub

In Frankeland zijn vandaag maar liefst drie verschillende visiteclubs actief: de 'creatieve' visiteclub, de kookclub en de 'vitaliteits-club'. Vanaf tien uur.

Plantenwerkgroep

De afdeling Waterweg-Noord van de KNNV, vereniging voor veldbiologie, organiseert een middag over bomen. Vanaf twee uur in De Boshoek.
 

Kinderinstuif

In het wijkcentrum aan de Boerhaavelaan is het iedere woensdagmiddag kinderinstuif, voor kinderen van vier tot twaalf. Van twee tot half vier, kosten vijftig cent.

Jenevermuseum

Het Jenevermuseum wordt verbouwd. De vaste tentoonstellingen zijn daarom niet te zien, de branderij, slijterij en het proeflokaal zijn wel open. De toegangsprijs is aangepast.
Van twaalf tot vijf geopend.

Wenneker Cinema

15.00 uur: Beautiful Boy

Stedelijk Museum

Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling Familie. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie.

Veel mensen raakten ontroerd door de manier waarop Hugo Borst schreef hoe ‘meneer Alzheimer’ in het hoofd van zijn moeder kwam te zitten. Margi Geerlinks maakte lange tijd foto's van Joke Borst. Haar werk gaat over hoe mensen zijn of kunnen zijn. Bij dat laatste manipuleert ze haar foto’s. Bij Ma is dat niet het geval. Joke Borst, die in augustus 2018 overleed, komt in beeld zoals ze was.

Het museum is van elf tot vijf geopend.