Agenda

Maandag 18 februari

18-02-2019 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op maandag 18 februari onder meer:

Schoon

Informatiemiddag 'Samen werken aan een schoon en veilig Schiedam'. In de moskee aan de dr. Schaepmansingel. Vanaf half twee.

Biljarten

In de 5 Molens, van negen tot vier. Kosten: vijftig cent voor twintig minuten.

Voeding, gezondheid, ziekte

De huisartsen van Schiedam-Noord organiseren lezingen over de relatie tussen voeding en gezondheid, of ziekte. Vanavond spreekt op hun uitnodiging Peter de Moor, orthomoleculair therapeut. Vanaf half acht in De Boshoek. Kosten: 5 euro.

Frankeland

Creatieve visiteclub - denk aan schilderen, tekenen, boetseren en werken met mozaïek - in Frankeland. Van half twee tot half vijf.

Digitaal spreekuur

Voor mensen met vragen over hun mobiele telefoon, smartphone, laptop, tablet, e-reader of digitale camera. De vrijwilligers van het Leercentrum Seniorweb geven tekst en uitleg. Vanaf een uur in De 5 Molens.

Schildersclub

In de 5 Molens, van half elf tot half een.

Korenbeurs

De zintuigen worden deze maand geprikkeld op de eerste verdiepingen van de Korenbeurs. Poëzie kan dat doen. In de bibliotheek is poëzie in de zuivere vorm te vinden, maar ook kunstwerken die zijn ontstaan vanuit een poëtische gedachte.
Yvette Neuschwanger-Kars, beter bekend als Feetje heeft een keuze gemaakt uit haar repertoire voor deze tentoonstelling. Sander Groen opereert op de grens van beeldende kunst en poëzie: 'ik schrijf, ik knutsel, ik dicht, ik verlicht, ik verduister'. "Soms ‘plak en knip’ ik een gedicht. Dan weer borduur ik een schilderij." Ook te zien: een poëtisch schilderij van Ane Koczorowski. In de vitrine, een lithografisch werk van Barbara Rox met bijbehorende dichtbundel.
Te zien alle dagen van tien tot vijf, op donderdag tot acht uur.