Agenda

Donderdag 14 maart

14-03-2019 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op donderdag 14 maart onder meer:

Cultuureducatiecafé

Het Cultuureducatiecafé is een een bijeenkomst voor iedereen werkzaam of geïnteresseerd  in cultuureducatie. Dit keer staat het combineren van kunst en techniek in de klas centraal. Piem Wirtz van het Digital Art Lab in Zoetermeer geeft een workshop Hebocon.: hoe eenvoudig een robot te bouwen met een klas. Naast de technische vaardigheden is er ook aandacht voor creativiteit in het ontwerp en onderzoekend leren.
Deelname is gratis, graag even aanmelden via E: renske@stichtingmooiwerk.nl. Bij Mooi Werk, van vier tot half zes.

Wenneker Cinema

15.00 uur: Shoplifters
20.00 uur: Capharnaüm

Wijkochtend

In het wijkcentrum in de Boerhaavelaan staan de deuren vanochtend open vanaf half tien tot half twaalf, voor ieder die zijn verhaal kwijt wil of vragen heeft. Over inzet in de buurt, vrijwlligerswerk, problemen.

De Wissel

Van twee tot vier is De Wissel geopend voor een gesprek bij een kop koffie.

Energiecafé

Op Hoogstraat 155 staat vanavond de deur weer open voor ieder met vragen op energiegebied. "Hoe isoleer ik mijn huis het best?", maar ook "Wat betekent van-gas-los voor mij?" Vanaf half zeven tot negen.

Theater aan de Schie

20.15 uur: Aart Staartjes en Victor Reinier - Een goed mens

Computer helpdesk

Van een tot drie in de Kansenfabriek, bij docent Roland; ook voor wie een cv wil schrijven, of zich wil oriënteren op het internet.

Vogelwerkgroep

Avond (vanaf acht uur) voor vogelliefhebbers, georganiseerd door de KNNV, afdeling Waterweg-Noord. In de Boshoek. ond

Bewegen voor 50+-vrouwen

Een uur gezellig sorten op een niveau dat ieder past. Met een klein groepje in een uur alle spiergroepen af, met eenvoudige oefeningen en simpele materialen. Om te werken aan stevige spieren en een goede conditie.
Vandaag van negen tot tien, in wijkcentrum Dreesplein.

Jenevermuseum

Het Jenevermuseum wordt verbouwd. De vaste tentoonstellingen zijn daarom niet te zien, de branderij, slijterij en het proeflokaal zijn wel open. De toegangsprijs is aangepast.
Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Waarom schilderen met verf als je ook ander materiaal kan gebruiken? Piero Manzoni deed dat laatste. Hij maakte in de jaren zestig kunst met zijn adem, blikte eigen poep in, signeerde lichamen en nodigde mensen uit op een sokkel te staan. Op dat magische voetstuk werd iedereen een kunstwerk, een levend sculptuur. Door zijn revolutionaire aanpak werd hij één van de grote vernieuwers van de 20ste eeuw. Zijn blikje poep groeide uit tot icoon van de avant-gardekunst. Manzoni (1933-1963) overleed op 29-jarige leeftijd aan een hartinfarct. Voor het eerst sinds vijftig jaar in Nederland presenteert het museum een uitgebreid overzicht van zijn werk. De tentoonstelling belicht een nog niet eerder verteld verhaal over de relatie tussen Nederland en een van de prominentste avant-gardekunstenaars van de twintigste eeuw. Bijzonder is dat bezoekers zelf op zijn magische sokkel kunnen staan. Even ben je zelf een kunstwerk.

Het museum is van elf tot vijf geopend.