Agenda

Dinsdag 26 maart

26-03-2019 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op dinsdag 26 maart onder meer:

De Boei

Vandaag de officiële opening van Inloophuis De Boei in het nieuwe onderkomen: Zaal Beatrix. Dit vanaf elf uur. Het ontmoetingscentrum voor mensen met kanker en/of hun naasten is vandaag van tien tot vier geopend. Er wordt een lunch geserveerd.

Hip hop

Iedere dinsdag van vier tot vijf bij Dock in De Erker, voor kinderen vanaf vijf jaar: Hip hop en streetdance.

Wissel

Taalwissel, van een tot drie. Deelname gratis.

Yoga

Ursula van der Velden verzorgt een yoga-les. "Een voor iedereen toegankelijke en betaalbare les." Kosten: vijf euro per keer. Iedere dinsdag van zeven tot half negen. Plaats van handeling: Gustoweg 39.

Yoga 2

Van negen tot kwart over twaalf in de 5 Molens.

Afrodance

Iedere dinsdadg van vijf tot zes: Afrodance, voor kinderen vanaf acht jaar. In De Erker.

Incentive

Crea-inloop bij stichting Incentive. Neem eigen werk mee of kom kijken wat er allemaal gedaan wordt. Tussen tien en twee in De Erker, inclusief lunch.

Koersbal

Van half twee en half vier in De 5 Molens.

Computer helpdesk

Van een tot drie in de Kansenfabriek, bij docent Roland; ook voor wie een cv wil schrijven, of zich wil oriënteren op het internet.

Stadserf

Bijeenkomst over de toekomst van de Schiedamse haven. Vanaf zeven uur bij Gusto MSC aan de Karel Doormanweg.

Koffie.nl

Taalcafé met vluchtelingen die Nederlands leren, vrijwilligers en buren. Onder de koffie. Vanaf zeven uur vanavond bij Vluchtelingenwerk op de 's-Gravelandseweg 565.

Kledingbank Nieuwland

De kledingbank is vandaag geopend van half tien tot half twaalf. In de Kansenfabriek.

Nederlands

Nederlands leren spreken en verstaan. Dat kan op dinsdag in het wijkcentrum op het Dreesplein. Dock verzorgt daar gratis lessen, van half elf tot half twaalf.

Tai-Chi

Deze eeuwenoude Chinese bewegingsvorm wordt beoefend in De Erker, iedere dinsdagmiddag. Vandaag is er een proefles. Aanmelden gewenst via T: 010 - 4732886.

Jenevermuseum

Het Jenevermuseum wordt verbouwd. De vaste tentoonstellingen zijn daarom niet te zien, de branderij, slijterij en het proeflokaal zijn wel open. De toegangsprijs is aangepast.
Van twaalf tot vijf geopend.

Biljarten

In de 5 Molens, van negen tot vier. Vijftig cent voor twintig minuten.


Alles rondom de bevalling

Van half acht tot half tien in het Franciscus Vlietland  een voorlichtingsavond over alles rond de bevalling. Georganiseerd samen met de verloskundigenpraktijken Aleida, De Luiermand, LIV verloskundigen en verloskundigenpraktijk Maassluis en de kraamzorgcentra Naviva Kraamzorg, De Bakermand en Kraamzorg de Eilanden. De bijeenkomst vindt plaats in het Auditorium van het ziekenhuis. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden.

Stedelijk Museum

De Amerikaanse kunstenaar Mark Rothko maakte grote abstracte schilderijen, die mensen raken. In musea staan heel vaak drommen mensen voor zijn schilderijen. Hoe is het om er helemaal alleen voor te staan? Bij de tentoonstelling Rothko & ik in het Stedelijk Museum Schiedam kunnen bezoekers dat zelf ervaren. Zij mogen alleen, zonder telefoon, één van zijn topstukken bekijken: het schilderij Grey, Orange on Maroon, No. 8 uit 1960. Niets of niemand staat het intieme moment met het schilderij in de weg. Het is Rothko & ik.

Neo Matloga, Lonneke van der Palen en Funda Gül Özcan zijn genomineerd voor de twaalfde editie van de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs. De winnaar wordt halverwege de tentoonstelling bekend gemaakt. Het publiek kan stemmen op zijn favoriet. De drie jonge kunstenaars zijn voorgedragen door kenners uit de Nederlandse kunstwereld.

Waarom schilderen met verf als je ook ander materiaal kan gebruiken? Piero Manzoni deed dat laatste. Hij maakte in de jaren zestig kunst met zijn adem, blikte eigen poep in, signeerde lichamen en nodigde mensen uit op een sokkel te staan. Op dat magische voetstuk werd iedereen een kunstwerk, een levend sculptuur. Door zijn revolutionaire aanpak werd hij één van de grote vernieuwers van de 20ste eeuw. Zijn blikje poep groeide uit tot icoon van de avant-gardekunst. Manzoni (1933-1963) overleed op 29-jarige leeftijd aan een hartinfarct. Voor het eerst sinds vijftig jaar in Nederland presenteert het museum een uitgebreid overzicht van zijn werk. De tentoonstelling belicht een nog niet eerder verteld verhaal over de relatie tussen Nederland en een van de prominentste avant-gardekunstenaars van de twintigste eeuw. Bijzonder is dat bezoekers zelf op zijn magische sokkel kunnen staan. Even ben je zelf een kunstwerk.

Het museum is van elf tot vijf geopend.