Agenda

Zondag 16 juni

16-06-2019 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op zondag 16 juni onder meer:

Lezing

Journalist Bette Dam vertelt haar verhaal over Afghanistan in de St. Joris Doele. Vanaf drie uur. Kaarten via I: paul@pauldegraaff.com.

NK Bommetje

In zwembad Groenoord wordt vandaag een voorronde van het Optisport NK Bommetje-springen gehouden. Degene die de hoogste spetters maakt, wint.
Indeling in drie leeftijdscategorieën: onder de elf, van elf tot zestien en vanaf zestien jaar. Voor alle deelnemers is er een cadeautje. Voor de winnaars zijn er prijzen als een zomerabonnement voor zwembad Groenoord. Daarnaast kwalificeren de winnaars zich voor de finaledag op de sportboulevard in Dordrecht.

Wenneker Cinema

15.00 uur:  Los Versos del Olvido

Bingo

In De erker, tussen zes en tien vanavond.

Jenevermuseum

Het vernieuwde museum is open, van elf tot vijf.

Ketelfactory

In 2019 bestaat De Ketelfactory tien jaar. De tentoonstellingsruimte op de Hoofdstraat vroeg de kunstenaars die er eerder exposeerden een werk te maken over ‘stilte’, niet groter dan 30 x 30 x 30 cm. Het werd het begin van de ‘stiltecollectie’ van De Ketelfactory. De beelden, teksten, films en objecten worden op de benedenverdieping gepresenteerd. De opstelling verandert regelmatig, zodat er steeds een andere tentoonstelling is te zien. Van een tot vijf.

Stedelijk Museum

Jongeren laten op sociale media vooral een perfect plaatje van zichzelf zien. Wat is het effect daarvan? De presentatie is een initiatief van twee leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Schiedam en geeft een inkijkje in de belevingswereld en het online gebruik van jongeren.

De Amerikaanse kunstenaar Mark Rothko maakte grote abstracte schilderijen, die mensen raken. In musea staan heel vaak drommen mensen voor zijn schilderijen. Hoe is het om er helemaal alleen voor te staan? Bij de tentoonstelling Rothko & ik in het Stedelijk Museum Schiedam kunnen bezoekers dat zelf ervaren. Zij mogen alleen, zonder telefoon, één van zijn topstukken bekijken: het schilderij Grey, Orange on Maroon, No. 8 uit 1960. Niets of niemand staat het intieme moment met het schilderij in de weg. Het is Rothko & ik.

Neo Matloga, Lonneke van der Palen en Funda Gül Özcan zijn genomineerd voor de twaalfde editie van de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs. De winnaar wordt halverwege de tentoonstelling bekend gemaakt. Het publiek kan stemmen op zijn favoriet. De drie jonge kunstenaars zijn voorgedragen door kenners uit de Nederlandse kunstwereld.

Het museum is van elf tot vijf geopend.