Agenda

Woensdag 11 september

11-09-2019 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op woendag 11 september onder meer:

Proeflessen

TSN organiseert vandaag proeflessen voor jonge tennissers. Van twee tot drie voor kinderen van zes tot acht jaar, van drie tot vier voor oudere kinderen tot veertien jaar. Rackets zijn te leen en inschrijven is niet nodig. Op tenniscentrum Kethelhaghe.

De Canon

Freek de Jonge speelt een selectie van zijn verhalen, gemaakt door fans en krantenlezers. "Alles wat u uw kinderen of kleinkinderen zou willen laten horen zit er in." Vandaar de titel: De Canon. Vanaf kwart over acht in het Theater aan de Schie. Toegang: 29 euro.

Improvisatietheater

Theatergroep Impro Schiedam verzorgt een les in improvisatietheater. "Je leert improvisatie theatertechnieken, grenzen verleggen en loslaten." Inloopsessie tussen acht en tien in de benedenzaal van poolcafé De Ketel in de Westfrankelandsestraat. Kosten: tien euro.

Krulmuziek

Krulmuziek speelt een grappig concert voor de allerkleinsten, gebaseerd op het populaire prentenboek, Hé, wie zit er op de wc?'. Vanaf kwart voor twee in de bibliotheek aan de Singel 24 (ingang Marconistraat). Toegang gratis, aanmelden gewenst via E: programmering@debibliotheekschiedam.nl.

Fietsles

Van half tien tot half elf is er fietsles vanuit het wijkcentrum Dreesplein. Kosten: 26,50 voor zestien lessen.

Line Dance

In de 5 Molens, tussen half drie en half vier.

Stilte aan de Schie

Yogales in het theater, verzorgd door docenten van Yoia. Van tien tot elf uur, gratis toegankelijk.

Taalles

Het loket van Taal+ dat helpt bij het vinden van taalles is open van twee tot half vijf in de Korenbeurs.

Wissel

Inloop van twee tot vier. Ook handwerkgroep Het Schaap is dan actief. Van zeven tot half tien vanavond is er een schilderwerkshop. Werk van Pien Senders is permanent te zien.

Lunchconcert

Het Theater aan de Schie en Opera aan de Schie organiseren samen een lunchconcert. Vanaf kwart over twaalf, met Sweet Joe Pye, een American Folk stringtrio. Gratis te horen, en de boterhammen kunnen worden opgegeten.

Kledingbank Nieuwland

De kledingbank is vandaag geopend van een tot vier. In de Kansenfabriek. In de MCM de Grootstraat is vandaag de Kinderkledingbank op dezelfde tijd open.

Tafeltennis

Van vijf tot half zeven is er tafeltennis(les) bij Scyedam, voor kinderen van groep 3 tot en met 8. De training aan de Dr. Kuyperlaan 4 wordt verzorgd door Charell Schoonbrood en Max Oppenheim. Aanmelden kan via jochemdehoop@tt4you.nl.

Biljarten

Biljartclub 4 Molens speelt tussen zeven en tien in De 5 Molens.

Visiteclub

In Frankeland zijn vandaag maar liefst drie verschillende visiteclubs actief: de 'creatieve' visiteclub, de kookclub en de 'vitaliteits-club'. Vanaf tien uur.

Kinderinstuif

In het wijkcentrum aan de Boerhaavelaan is het iedere woensdagmiddag kinderinstuif, voor kinderen van vier tot twaalf. Van twee tot half vier, kosten vijftig cent.

Jenevermuseum

Het vernieuwde museum is open, van elf tot vijf.

Stedelijk Museum

Honderd jaar na de invoerin­g van het vrouwenkiesrecht koppelt het Schiedamse museum vrouwelijke kunstenaars uit het avant-gardistische verleden aan eigentijdse dames. Dus Charley Toorop, Jacoba van Heemskerck en Lou Loeber aan Marlene Dumas, Nicky Assmann en Marjolein Witte. Of werk van de fotografen Eva Besnyö en Robin de Puy.

De Amerikaanse kunstenaar Mark Rothko maakte grote abstracte schilderijen, die mensen raken. In musea staan heel vaak drommen mensen voor zijn schilderijen. Hoe is het om er helemaal alleen voor te staan? Bij de tentoonstelling Rothko & ik in het Stedelijk Museum Schiedam kunnen bezoekers dat zelf ervaren. Zij mogen alleen, zonder telefoon, één van zijn topstukken bekijken: het schilderij Grey, Orange on Maroon, No. 8 uit 1960. Niets of niemand staat het intieme moment met het schilderij in de weg. Het is Rothko & ik.

Het museum is van elf tot vijf geopend.