Agenda

Woensdag 9 oktober

09-10-2019 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op woendag 9 oktober onder meer:

Lego

Grote Lego bouwwedstrijd bij het Schiedams Boekhuis, voor kinderen van zes tot twaalf. Aanmelden via I: www.schiedamsboekhuis.nl.. Van hafl drie tot vier.

Kermis

Op het Bachplein, open vanaf een uur.

Fotoboek maken

Leg de mooiste momenten vast en maak ze gereed voor een fotoboek. Dat kan tegenwoordig ook op de computer. Bij de bieb is een cursus van drie ochtenden te volgen waarin het wordt geleerd hoe foto’s te selecteren, bewerken en toevoegen aan een fotoboek. Er wordt gewerkt met het programma voor fotoalbums van Albelli. Vandaag de tweede sessie.
U heeft uw foto’s al op uw laptop gezet en neemt deze mee naar deze driedelige cursus. Kosten: € 15,- voor de driedaagse cursus. Vandaag, volgende week en de woensdag daarna, van kwart over tien tot kwart over twaalf in de Korenbeurs. Aanmelden gewenst via T: 010 - 714 63 00..

Grote kennisquiz

In jeneverie 't Spul, vanaf acht uur.
Vooraf aan de quiz tussen zeven en half acht kunnen deelnemers aanschuiven voor een maaltijd. Deze keer verschillende soorten tagliatelle met een romige paddenstoelensaus en een frisse salade. Kosten: 10 euro p.p.

Palliatieve zorg

Een voorlichtingsavond over palliatieve zorg, tussen zeven en negen in het Franciscus Vlietland. De avond wordt door het Palliatief Team georganiseerd omdat er nog veel onduidelijkheid is over deze zorg, die pijn bestrijdt als genezing niet meer mogelijk is. Linda de Hoog van het Palliatief Team:  'Het is ook niet een onderwerp waar snel over wordt gesproken, terwijl mensen er wel mee bezig zijn in hun hoofd. Ook bij het sterfbed is er vaak onbegrip over de gang van zaken, omdat men niet goed op de hoogte is van de procedures. Daarom is het belangrijk dat mensen beter geïnformeerd zijn."
Aanmelden gewenst via T: 010 - 4617122.

Wennekerpand

20.15 uur Remco Veldhuis - Lang verhaal kort

Improvisatietheater

Theatergroep Impro Schiedam verzorgt een les in improvisatietheater. "Je leert improvisatie theatertechnieken, grenzen verleggen en loslaten." Inloopsessie tussen acht en tien in de benedenzaal van poolcafé De Ketel in de Westfrankelandsestraat. Kosten: tien euro.

De Wissel

Inloophuis de Wissel is van twee tot vier geopend. Ook handwerkgroep Het Schaap is dan actief.

Lunchconcert

In Theater aan de Schie verzorgt concertpianist Selim Mazari een lunchconcert Vanaf 12.15 uur in de foyer van het theater.

Fietsles

Van half tien tot half elf is er fietsles vanuit het wijkcentrum Dreesplein. Kosten: 26,50 voor zestien lessen.

Wenneker Cinema

15.00 uur: Blinded by the Light

Line Dance

In de 5 Molens, tussen half drie en half vier.

Kindervoorstelling

De Kleine Walvis is een poppenspel over Boy die samen met zijn zes katten en zijn vader in een huisje aan het strand woont. Op een dag na een hevige storm vindt hij een verdwaalde kleine walvis op het strand.....
Voor kinderen vanaf vier jaar. Vanaf kwart voor twee tot kwart voor drie in de bibliotheek aan de Singel 24. Aanmelden - via E: programmering@debilbiotheekschiedam.nl - is verplicht.

Taalles

Het loket van Taal+ dat helpt bij het vinden van taalles is open van twee tot half vijf in de Korenbeurs.

Kledingbank Nieuwland

De kledingbank is vandaag geopend van een tot vier. In de Kansenfabriek. In de MCM de Grootstraat is vandaag de Kinderkledingbank op dezelfde tijd open.

Tafeltennis

Van vijf tot half zeven is er tafeltennis(les) bij Scyedam, voor kinderen van groep 3 tot en met 8. De training aan de Dr. Kuyperlaan 4 wordt verzorgd door Charell Schoonbrood en Max Oppenheim. Aanmelden kan via jochemdehoop@tt4you.nl.

Biljarten

Biljartclub 4 Molens speelt tussen zeven en tien in De 5 Molens.

Visiteclub

In Frankeland zijn vandaag maar liefst drie verschillende visiteclubs actief: de 'creatieve' visiteclub, de kookclub en de 'vitaliteits-club'. Vanaf tien uur.

Kinderinstuif

In het wijkcentrum aan de Boerhaavelaan is het iedere woensdagmiddag kinderinstuif, voor kinderen van vier tot twaalf. Van twee tot half vier, kosten vijftig cent.

Jenevermuseum

Het vernieuwde museum is open, van elf tot vijf.

Stedelijk Museum

Het is iets nieuws én een miljardenindustrie: modest fashion. Als eerste museum in Nederland laat het Stedelijk Museum Schiedam dit internationale modefenomeen zien met werk van ontwerpers van nu, gecombineerd met hedendaagse kunst.

Honderd jaar na de invoerin­g van het vrouwenkiesrecht koppelt het Schiedamse museum vrouwelijke kunstenaars uit het avant-gardistische verleden aan eigentijdse dames. Dus Charley Toorop, Jacoba van Heemskerck en Lou Loeber aan Marlene Dumas, Nicky Assmann en Marjolein Witte. Of werk van de fotografen Eva Besnyö en Robin de Puy.

De Amerikaanse kunstenaar Mark Rothko maakte grote abstracte schilderijen, die mensen raken. In musea staan heel vaak drommen mensen voor zijn schilderijen. Hoe is het om er helemaal alleen voor te staan? Bij de tentoonstelling Rothko & ik in het Stedelijk Museum Schiedam kunnen bezoekers dat zelf ervaren. Zij mogen alleen, zonder telefoon, één van zijn topstukken bekijken: het schilderij Grey, Orange on Maroon, No. 8 uit 1960. Niets of niemand staat het intieme moment met het schilderij in de weg. Het is Rothko & ik.

De Hoogstraat is een straat vol verhalen, van kabouter tot kinderwagen, van paard tot koekje. Het is een van de oudste wegen van Schiedam, een winkelstraat, een woonstraat. En bijna precies in het midden ligt het Stedelijk Museum Schiedam. De straat staat symbool voor veel winkelstraten in Nederland waar schaarste en overvloed, trends en tradities hun sporen nalieten. Deze zomer zet het Stedelijk Museum Schiedam de straat in de spotlights met de tentoonstelling 'In de Hoogstraat'. Verhalen uit een winkelstraat. Bijzonder is dat het publiek de tentoonstelling zelf kan aanvullen met foto’s en andere spullen die aan de Hoogstraat herinneren.

Het optimistische Mannetje met de zon dat Karel Appel kort na de Tweede Wereldoorlog maakte, is een van de publiekslievelingen uit de museumcollectie. Te zien met ander werk van CoBrA en nieuwe aanwinsten van onder andere Zoro Feigl, Anne Wenzel en Tjebbe Beekman.

Het museum is van elf tot vijf geopend.