Agenda

Zondag 16 februari

16-02-2020 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op zondag 16 februari onder meer:

Westvest90

Peter Faber bengt in de kerk aan de Westvest zijn vertelvoorstelling Ali Baba en de veertig rovers, voor kinderen vanaf zes jaar, onderdeel van het Kinderfestival.
De vertelvoorstelling is een moderne versie van het verhaal uit Sprookjes van 1001 Nacht. In een grote stad wonen twee broers, Kassim en Ali Baba. Ali is straatveger en aan het werk op het industrieterrein vlak buiten de stad. Hij ziet hoe veertig mannen op veertig motorfietsen halt houden voor een elektriciteitskast langs de weg. Met luide stem roepen ze ´Sesam open U´ en als vanzelf zwaait de deur van de kast open. Dat is het begin van een bloedstollend avontuur. De voorstelling wordt live begeleid op viool door Esther Damsma-in ’t Groen.
Vanaf drie uur; de voorstelling duurt vijftig minuten. Toegang: volwassenen € 7,50 kinderen € 2,50

Soos Blauwhuis

Frontier en Friends brengt vandaag life muziek in de soos aan het Spinhuispad. Tussen half een en half vijf.

Wenneker Cinema

13.00 uur: The Irishman (VS, 2019, 208‘)

Rommelmarkt

In de Margriethal, met 250 kramen. Tussen negen en vijf. Toegang: 3,50 euro.

Kunst Werkt

Een expositie van het werk van Michel Snoep in Ruimte in Beweging. Het is een hommage aan de in 2016 overleden kunstenaar, lid van het eerste uur van de organiserende stichting Kunst Werkt. Van een tot vijf.

Theater aan de Schie

15.00 uur: Tago - Korean Drum

De Walvisch

Museummolen De Walvisch is, inclusief winkel, van elf tot vijf te bezoeken. Met om half twee, half drie en half vier een rondleiding.

Open Art Exchange

Kunstcentrum Open Art Exchange biedt de openingstentoonstelling van het nieuwe jaar: 'Hello 2020!'. In deze tentoonstelling wordt teruggeblikt op de hoogtepunten van afgelopen jaar en vooruit gekeken naar het nieuwe jaar met een mix van oude en nieuwe schilderijen, collages, tekeningen, ijzerdraadwerken en installaties van zeven lokale en buitenlandse kunstenaars.
Deelnemend kunstenaars zijn: Steve Bandoma (DR Congo), Fenneke Hordijk (Rotterdam/Schiedam), Kingsley Ogwara (Luxemburg/Nigeria), Jeffrey Burger (Schiedam), Jonathan Vatunga (DR Congo), Laftmonk (Frankrijk/US), Astrid Meijer (Rotterdam).

Jenevermuseum

Het Jenevermuseum is van elf tot vijf open, om kennis te maken met de wereld achter de jeneverindustrie. En te proeven valt er natuurlijk altijd.

Ketelfactory

Tentoonstelling 'Highlighting Skin'. Een 'ontmoeting tussen licht en de huid', met werk van Ina van Zyl en Michael Kirkham. Voor beide kunstenaars is de huid het dunne grensvlak tussen binnen en buiten – kwetsbaar, gehavend en soms glanzend in het licht. Het leven van de figuren in de schilderijen van Kirkham en Van Zyl speelt zich vooral onderhuids af. In de tentoonstelling Highlighting Skin komen de werken in één ruimte samen. Uitgangspunt is het gelijknamige essay van Ernst van Alphen, die ook de werken voor de tentoonstelling koos. Tussen een en vijf.

Stedelijk Museum

Het is iets nieuws én een miljardenindustrie: modest fashion. Als eerste museum in Nederland laat het Stedelijk Museum Schiedam dit internationale modefenomeen zien met werk van ontwerpers van nu, gecombineerd met hedendaagse kunst.

De Amerikaanse kunstenaar Mark Rothko maakte grote abstracte schilderijen, die mensen raken. In musea staan heel vaak drommen mensen voor zijn schilderijen. Hoe is het om er helemaal alleen voor te staan? Bij de tentoonstelling Rothko & ik in het Stedelijk Museum Schiedam kunnen bezoekers dat zelf ervaren. Zij mogen alleen, zonder telefoon, één van zijn topstukken bekijken: het schilderij Grey, Orange on Maroon, No. 8 uit 1960. Niets of niemand staat het intieme moment met het schilderij in de weg. Het is Rothko & ik.

Het optimistische Mannetje met de zon dat Karel Appel kort na de Tweede Wereldoorlog maakte, is een van de publiekslievelingen uit de museumcollectie. Te zien met ander werk van CoBrA en nieuwe aanwinsten van onder andere Zoro Feigl, Anne Wenzel en Tjebbe Beekman.

Het museum is van elf tot vijf geopend.