Agenda

Zondag 15 maart

15-03-2020 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op zondag 15 maart zijn vanwege de Coronabesmetting veel evenementen geschrapt. Daaronder de rommelmarkt in de Margriethal, de bijeekomst in het kader van de Vastenactie in de St.-Jan-Visitatie en de familiedag in de Korenbeurs. Ook de Walvisch en het Jenevermuseum zijn vandaag voor het eerst gesloten en de uitreiking van de Volkskrant Beeldende Kunstprijs is uitgesteld. Maar de onderstaande organisaties en evenementen zijn vandaag te bezoeken:

Wenneker Cinema

13.00 uur: It Must Be Heaven (Frankrijk, 2019, 102’)
15.00 uur: The Peanut Butter Falcon (VS, 2019, 93‘)

Nationaal Coöperatiemuseum

Onder voorbehoud: Tentoonstelling met werk van Andries ter Veer, ontwerper van reclamefolders en -posters voor Coop en voorloper Haka. Van elf tot vijf gratis toegang.

Ketelfactory

Tentoonstelling 'Highlighting Skin'. Een 'ontmoeting tussen licht en de huid', met werk van Ina van Zyl en Michael Kirkham. Voor beide kunstenaars is de huid het dunne grensvlak tussen binnen en buiten – kwetsbaar, gehavend en soms glanzend in het licht. Het leven van de figuren in de schilderijen van Kirkham en Van Zyl speelt zich vooral onderhuids af. In de tentoonstelling Highlighting Skin komen de werken in één ruimte samen. Uitgangspunt is het gelijknamige essay van Ernst van Alphen, die ook de werken voor de tentoonstelling koos. Tussen een en vijf.