Agenda

Zaterdag 31 oktober

31-10-2020 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op zaterdag 31 oktober onder meer:

Theater aan de Schie

19.00 uur: Iris Hond - Home

Orgelconcert

Stadsorganist Arjen Leistra verzorgt een concert in de Grote of St.-Janskerk.
Het programma omvat werken van Prokofiev, Max Reger en Louis Vierne. Verder wordt ook De Profundis van de Nederlandse componist Daan Manneke ten gehore gebracht, met medewerking van een vocaal kwartet.
Aanmelden verplicht via E: mwtm@kabelfoon.nl. Mochten er meer dan dertig belangstellenden zijn, dan wordt een tweede concert ingelegd.

Wenneker Cinema

20.00 uur: Shirley
20.30 uur: Öndög

Jimi Hendrix

Foto's van Hendrix, gemaakt 'door de beste muziekfotografen ter wereld': Vijftig jaar in de hemel. Te zien in de Fotowerkplaats, Gerrit Verboonstraat 14. Tussen half een en vijf uur. Zie ook dit artikel.

Museummolen

Molen de Walvisch is van elf tot vijf geopend.

Kunst Werkt

Stichting Kunst Werkt krijgt de World Collage Atlas op bezoek. Schiedam vormt daarmee het tijdelijke centrum van de wereld. Achttien kunstenaars werken temidden van de vele werken uit de Atlas aan hun eigen collages. Ze zoeken de verbinding met de wereld, met Schiedam, onze bezoekers en elkaar. De resultaten, geïnspireerd door de Atlas, elkaar en de kaart van Schiedam, worden vandaag gepresenteerd.
Te zien van een tot vijf in Ruimte in Beweging. Vanwege Corona kunnen bezoekers vooraf een gratis kaartje aanschaffen via I: https://www.eventbrite.nl/e/122383968745.

Jenevermuseum

Het Jenevermuseum is van elf tot vijf open, om kennis te maken met de wereld achter de jeneverindustrie. En te proeven valt er natuurlijk altijd.
De tentoonstelling Kunst op de fles, met surrealistische werken van Willem den Broeder, is verlengd tot 31 oktober.

Stedelijk Museum

Het museum is voor verbouwing gesloten.

Ketelfactory

Solotentoonstelling van fotograaf en ontwerper Guus Rijven onder de titel Draak van het Wit – het eiland Deshima in de Baai van Nagasaki.
In 2017 reisde Rijven (Den Haag, 1947) af met twee camera’s naar Japan, toen de landbrug tussen Nagasaki en Deshima heropend werd. De ene camera was bedoeld voor verhalende kleurenopnames, de andere voor meer abstracte zwartwitbeelden. Zo ging Rijven op zoek, zoals hij het zelf noemt, naar de legendarische Draak van het Wit.
De tentoonstelling bestaat uit drie ongelijksoortige series, die elkaar complementeren. Heden wordt aan verleden, feit aan fictie geknoopt.
Vooraf moet online een ticket worden gereserveerd. Open van een tot vijf.
Vanaf vandaag krijgen 'bezoekers' iedere week een link voor een video van een lezing en het bijbehorende wachtwoord. Allereerst voor de lezing van Daan Kok van het Museum voor Volkenkunde: hij zal u alles vertellen over de spannende restauratie van het Keiga kamerscherm.