Agenda

Zondag 13 december

13-12-2020 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op zondag 13 december onder meer:

Messiah

Theater aan de Schie geeft de inwoners van Schiedam een kerstcadeau in de vorm van een uitvoering van de Messiah van Händel.
Die wordt vandaag te gehoren gebracht door de Nieuwe Philharmonie Utrecht, in een uitverkochte voorstelling in het Theater aan de Schie. De schouwburg stelt dit concert beschikbaar voor de stad; Schiedammers kunnen de Messiah live volgen via I: www.theateraandeschie.nl. Aanvang drie uur vanmiddag.

Ilias

Met potlood en penseel ongedwongen creatief zijn. Dat is het idee achter de workshop vandaag en de komende zondagen bij Galerie Ilias. Tussen een en drie kunnen volwassenen daar aan de bak. Materiaal is aanwezig. Voor verdere informatie: Johan, T: 06-28173436.

Post Scriptum

Rob de Leede signeert tussen een en twee zijn boek 'Schaken met Edgar Davids' bij Post Scriptum.

Open Art Exchange

Inloopmiddag bij de galerie aan de Hoogstraat 85. Tussen een en zes valt de nieuwe solotentoonstelling van Jacques Tange te bekijken. Ter ere van zijn 35-jarig jubileum als kunstenaar is het retrospectief samengesteld, met werk uit verschillende periodes in zijn carrière.

Wenneker Cinema

12.30 uur: I Am Greta
15.00 uur: Corpus Christi
15.30 uur: Buiten is het Feest

Ketelfactory

Solotentoonstelling van fotograaf en ontwerper Guus Rijven onder de titel Draak van het Wit – het eiland Deshima in de Baai van Nagasaki.
In 2017 reisde Rijven (Den Haag, 1947) af met twee camera’s naar Japan, toen de landbrug tussen Nagasaki en Deshima heropend werd. De ene camera was bedoeld voor verhalende kleurenopnames, de andere voor meer abstracte zwartwitbeelden. Zo ging Rijven op zoek, zoals hij het zelf noemt, naar de legendarische Draak van het Wit.
De tentoonstelling bestaat uit drie ongelijksoortige series, die elkaar complementeren. Heden wordt aan verleden, feit aan fictie geknoopt.
Vooraf moet online een ticket worden gereserveerd. Open van een tot vijf.

Jenevermuseum

Het Jenevermuseum is van elf tot vijf open, om kennis te maken met de wereld achter de jeneverindustrie. En te proeven valt er natuurlijk altijd. Reserveren verplicht.

Schiedams Boekhuis

Vanaf twee uur signeert Caroline Nieuwenhuis haar boek ‘Dit meissie heb ook honger- Schiedamse kinderuitzendingen tussen 1940 en 1946.’.

De Walvisch

De museummolen is vandaag tussen elf en vijf geopend. Reserveren verplicht.

Kunst Werkt

Klei staat centraal in de nieuwe expositie van Kunst Werkt in Ruimte in Beweging. De tentoonstelling toont werk van kunstenaars en ontwerpers die de grondstof klei op een ongebruikelijke manier benaderen, of door hergebruik oude keramische materialen omzetten in iets nieuws. Die klei met nieuwe methoden of technieken behandelen en daarmee nieuwe wegen inslaan. Ook de verbeelding van klei op papier komt aan de orde. Te zien is werk van Antoinet Deurloo, Jan van Dorp, Pim van Halem, Tilly Heijster, Ahrend van Ipenburg, Mannie Krak, Jos van der Meulen, Astrid Meijer, SerVies: Annemarie Piscaer & Iris de Kievith, Jeanne Rombouts, Annemarie van Ulden, Bakkie Trots: Iris Veentjer.
Te zien van een tot vijf.
Vana half vier vandaag is er het kunstenaarsgesprek onder leiding van Cilia Batenburg.

Online/Offline Ateliers Schiedam

Vandaag voor het laatst: genieten van kunst, kennis maken met kunstenaars en kunst kopen; online en in de 'echte wereld'.
Kunst Werkt en Mooi Werk organiseerden een virtuele route langs de kunstenaars van Schiedam. Fotograaf Herman Moor zette hen op de foto in het eigen atelier. Offline is er een raamkunstroute gemaakt, waar de kunstwerken bij de kunstenaars thuis te zien zien zijn. Zie hier.