Agenda

Donderdag 22 juli

22-07-2021 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op donderdag 22 juli onder meer:

Wenneker Cinema

14.00 uur: Supernova
14.30 uur: Strawberry Mansion
20.00 uur: Supernova
20.30 uur: Land

Speeleiland

Het speeleiland is de hele zomer open! En op dinsdag, woensdag en donderdag organiseren de kinderwerkers van DOCK een spetterend zomerprogramma met leuke spelletjes, creatieve en sportieve activiteiten. Entree € 0,70 per keer of een seizoenkaart voor € 7,50. Open, ook op zondag van 12:00 -17:00 uur. Schaepmansingel 51 – contact: Patrice Hocks – phocks@dock.nl – 010-7650350. Kijk ook op de facebookpagina Het Speeleilandschiedam en op de posters en flyers bij Wijkhuis Dreesplein.

Buurttuin 't Stekkie

Bij 't Stekkie kun je stekjes, plantjes en zaden brengen of ruilen. 't Stekkie is elke dag open van 08.00 tot 20.00 uur en een afspraak maken is niet nodig. Loop gerust achterom bij Stationstraat 98 (via het speeltuintje of via het grasveld naast Het Schieveldje).

Nederlands op Maat

Gedurende de week wordt op een aantal ochtenden en avonden Nederlandse les voor inburgeraars gegeven. Van 9.30 tot 11.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur op de donderdag. Locatie: Jan van Avennesstraat 32.U kunt zich bij de Erker aanmelden. Vanaf september starten de cursussen.

Open Art Exchange

'The unexpected universe' het de expositie van het werk van Sanda Amadou. De kunstenaar uit Benin toont schilderijen, tekeningen en collages. The unexpected universe is een grotendeels zwart-witte wereld met een zweem van kleur, ergens tussen realiteit en fantasie.
Van tien tot zes te zien op Hoogstraat 85.

De Walvisch

De museummolen is de bezoeken tussen elf en vijf. Reserveren via E: dewalvisch@jenevermuseum.nl of T: 010 - 426 76 75.
Toegang: € 7,50 (jongeren € 5,00, kinderen gratis).

Jenevermuseum

'Proost, Gootjes biedt troost' is de naam van de wisseltentoonstelling die momenteel bij het Jenevermuseum te zien is. In de Expositiezaal is 'Jenever in de Wereld, De verleiding van jenever' zie zien. In de onlangs vergrootte zaal is de verbreiding en verspreiding van jenever in de wereld te zien. "U kunt daar met eigen ogen zien hoe ver de invloed van Schiedam en zijn jenever reikt." Recent is het thema 'Jenever in Nederlands-Indië' tussen 1850 en 1940 toegevoegd. Verder is er natuurlijk de branderij en twee zalen met de vaste opstelling over de historie van de jeneverindustrie, het proces, de mensen die er werken en de maatschappelijke betekenis ervan.
Van elf tot vijf na reservering (E: receptie@jenevermuseum.nl) te bezoeken; kosten: 12,50 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis.

Summerkids

Het vakantieprogramma Summerkids van Komkids biedt activiteiten voor de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar. Het dagprogramma begint om half tien, kinderen zijn vanaf half acht welkom. De activiteiten lopen tot zes uur, vanaf vier uur mogen kinderen worden opgehaald. Met uitzondering van grote uitstapjes zoals naar Plaswijck Park.
Bij elke activiteit staat aangegeven voor welke leeftijd deze is geschikt, hoeveel kinderen er per activiteit kunnen deelnemen, er bepaalde vereisten zijn zoals een zwemdiploma of als er een eigen bijdrage wordt gerekend. Alle activiteiten zijn via https://komkids.jibbie.nl te bekijken. Plaats van handeling zijn de velden van Excelsior '20 op Thurlede.

Stadscocon

Tussen de zuilen van de Sint Janskerk installeerde Florentijn Hofman de Stadscocon, een opblaasbare installatie waar je als bezoeker in mag.
De kerk is tussen elf en vijf open. Reserveren van een gratis tijdslot is nodig, klik daarvoor hier.

Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date