Agenda

Woensdag 4 augustus

04-08-2021 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op woensdag 4 augustus onder meer:

Zomer High Tea

Van 14.30 tot 16.30 uur wordt er een Zomer High Tea gehouden door evenementengroep Nieuwland. Gezellig samen thee drinken met heerlijke hapjes, gemaakt door de vrijwilligers van evenementengroep Nieuwland. Locatie: Doctor Willem Dreesplein 2, Schiedam.

Kennismakingsles beeball

Het is alweer de laatste kennismakingsles BeeBall van de zomer, van 16.00 tot 17.00 uur. Kan je er niet bij zijn? In het najaar houdt SVHV weer een viertal gratis kennismakingslessen voor jongens en meisjes tussen 5 en 9 jaar. Graag aanmelden voor vandaag via info@svhv-schiedam.nl.

Wenneker Cinema

14.00 uur: Tina
14.30 uur: Supernova
20.00 uur: Tina
20.30 uur: Supernova

Handbal, dans en crossfit

Bij Sportpark Willem-Alexander vanaf een uur tot vier uur, voor groep 3 tot en met 8: handbal, dans en crossfit.

Vakantieterras Van ’t Hoffplein

Op woensdagmiddag gezellig aansluiten bij een vakantieterras in Schiedam Oost met circus, film en creativiteit. Vandaag: samen film kijken bij Euroscoop, van 12.00 tot 15.00 uur. Strippenkaart € 0,50. Wijkhuis Oost – contact: Serap Onal – sonal@dock.nl.

Fotofestival

Het achtste Fotofestival Schiedam heeft tot thema ‘Our Planet, Our Future’. De veranderingen in de wereld van nu staan hierin centraal.
De programmering omvat zowel grote gevestigde namen, zoals de fotografen van National Geographic, als jong aanstormend talent. Te noemen zijn Lori Nix & Kathleen Gerber, Alain Schroeder, Ralph Pace, Jo-Ann Macarthur, Bence Mate, Luis Tato, en vele anderen. Verwacht een verzameling van verschillende genres. Deze worden geëxposeerd op een vernieuwende manier, in ruimtelijke installaties, anders dan de typische foto aan de muur. Verder worden de winnaars van de ‘Open Call’ bekend gemaakt en wordt het werk van jong Instagram talent geëxposeerd, dat ons een kijkje biedt in de wereld van digitale kunst.
De exposities zijn te zien op het Dirkzwager Terrein, in een grote loods die Coronaproef te bezoeken is. Van tien tot zes, toegang: vier euro.

Argos Zorggroep: Blijf bewegen

Een beweegcoach van Argos Zorggroep begeleidt mensen met effectieve groepstrainingen en beweeghuiswerk dat zij thuis zelfstandig kunnen doen. Locatie: Driemaasstede, van 14.30 tot 15.00 uur. Aanmelden via de website of T: 010 - 427 83 90. Of loop eens binnen voor een gratis proefles.

Korenbeurs

Kunstenaar en globetrotter Jan van der Lans toont zijn werk in de Korenbeurs. Dat doet hij onder de noemer ‘Omzwervingen van Krasslansky’. Het is de neerslag van zijn vele reizen, onder meer stroomopwaarts langs de Amazone en dwars door de Sahara. In de Korenbeurs hangen abstract expressionistische stukken, maar ook figuratief werk met absurdistische trekjes. Te zien in de bieb van tien tot vijf.

De Wissel

Jasha Garritsen exposeert in inloophuis De Wissel. Surrealistische beelden van verval en natuur die samengaan. Maar ook van de rauwe werkelijkheid van de sloppen in India. De werken kunnen ook worden gekocht; de opbrengst zal voor de helft naar een weeshuis in India gaan. 
Van twee tot vier te zien aan de Broersvest 123b.

De Walvisch

De museummolen is de bezoeken tussen elf en vijf. Reserveren via E: dewalvisch@jenevermuseum.nl of T: 010 - 426 76 75.
Toegang: € 7,50 (jongeren € 5,00, kinderen gratis).

Open Art Exchange

'The unexpected universe' het de expositie van het werk van Sanda Amadou. De kunstenaar uit Benin toont schilderijen, tekeningen en collages. The unexpected universe is een grotendeels zwart-witte wereld met een zweem van kleur, ergens tussen realiteit en fantasie.
Van tien tot zes te zien op Hoogstraat 85.

Jenevermuseum

In de Expositiezaal is 'Jenever in de Wereld, De verleiding van jenever' zie zien. In de onlangs vergrootte zaal is de verbreiding en verspreiding van jenever in de wereld te zien. "U kunt daar met eigen ogen zien hoe ver de invloed van Schiedam en zijn jenever reikt." Recent is het thema 'Jenever in Nederlands-Indië' tussen 1850 en 1940 toegevoegd. Verder is er natuurlijk de branderij en twee zalen met de vaste opstelling over de historie van de jeneverindustrie, het proces, de mensen die er werken en de maatschappelijke betekenis ervan.
Van elf tot vijf na reservering (E: receptie@jenevermuseum.nl) te bezoeken; kosten: 12,50 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis.

Stadscocon

Tussen de zuilen van de Sint Janskerk installeerde Florentijn Hofman de Stadscocon, een opblaasbare installatie waar je als bezoeker in mag.
De kerk is tussen elf en vijf open. Reserveren van een gratis tijdslot is nodig, klik daarvoor hier.