Agenda

Vrijdag 24 september

24-09-2021 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op vrijdag 24 september onder meer:

Argos Zorggroep: Blijf bewegen

Een beweegcoach van Argos Zorggroep begeleidt mensen met effectieve groepstrainingen en beweeghuiswerk dat zij thuis zelfstandig kunnen doen. Locatie: Driemaasstede, van 14.30 tot 15.00 uur. Aanmelden via de website of bellen naar 010 427 83 90. Of loop eens binnen voor een gratis proefles.

Wenneker Cinema

14.00 uur: Le meilleur reste à venir
14.30 uur: Frida, Viva La Vida
20.30 uur: Le meilleur reste à venir
20.30 uur: Frida, Viva La Vida20.00 uur: NFF première Mijn vader is een vliegtuig

Theater aan de Schie

Voorstelling Lakshmi en band: Huidhonger. Aanvang: 20.15 uur. Toegang: € 15,00.

Grunberg

Arnon Grunberg (1971) zal op vanavond in de Dorpskerk in Kethel worden geïnterviewd over zijn nieuwe roman 'De dood in Taormina'. "Hij zal diepgravend worden geïnterviewd", zo liet organisator boekhandel Post Scriptum weten. Toegang: tien euro. Aanvang: acht uur.

Klaverjassen

Bij SKV Nexus. Verzamelen 19.15 uur, loting 19.30 uur - € 2,00. T. clubhuis: 010-4711920 of Nel 010-4261287.

Sjieke feesten

Feestweekend bij Café Sjiek aan de Oude Sluis, met livemuziek en dj's. Vandaag: Quinten de Rozario, Edwin van der Toolen, Broadway en Nagilo & Iceman. Vanaf vier uur 's middags. "Er is uitsluitend toegang in combinatie met id-bewijs en een geldige QR-code in de Corona Check App (test-, vaccinatie- of herstelbewijs)."

De Wissel

Jasha Garritsen exposeert in inloophuis De Wissel. Surrealistische beelden van verval en natuur die samengaan. Maar ook van de rauwe werkelijkheid van de sloppen in India. De werken kunnen ook worden gekocht; de opbrengst zal voor de helft naar een weeshuis in India gaan.
Van twee tot vier te zien aan de Broersvest 123b.

Korenbeurs

Kunstenaar en globetrotter Jan van der Lans toont zijn werk in de Korenbeurs. Dat doet hij onder de noemer ‘Omzwervingen van Krasslansky’. Het is de neerslag van zijn vele reizen, onder meer stroomopwaarts langs de Amazone en dwars door de Sahara. In de Korenbeurs hangen abstract expressionistische stukken, maar ook figuratief werk met absurdistische trekjes. Te zien in de bieb van tien tot vijf.

De Walvisch

De museummolen is de bezoeken tussen elf en vijf. Reserveren via E: dewalvisch@jenevermuseum.nl of T: 010 - 426 76 75.
Toegang: € 7,50 (jongeren € 5,00, kinderen gratis).

Jenevermuseum

De Historische Vereniging Schiedam en het Nationaal Jenevermuseum Schiedam organiseren de bijzondere expositie: ‘Begraven Branders, vergeten begraafplaats aan de Vlaardingerdijk/ Schiedam’. Op deze tentoonstelling staat de voormalige rooms-katholieke begraafplaats centraal. De bezoeker krijgt een goed beeld van de vergeten begraafplaats aan de Vlaardingerdijk waar vele branders van de toenmalige ‘bovenklasse’ van Schiedam zijn begraven.

In de Expositiezaal is 'Jenever in de Wereld, De verleiding van jenever' zie zien. In de onlangs vergrootte zaal is de verbreiding en verspreiding van jenever in de wereld te zien. "U kunt daar met eigen ogen zien hoe ver de invloed van Schiedam en zijn jenever reikt." Recent is het thema 'Jenever in Nederlands-Indië' tussen 1850 en 1940 toegevoegd. Verder is er natuurlijk de branderij en twee zalen met de vaste opstelling over de historie van de jeneverindustrie, het proces, de mensen die er werken en de maatschappelijke betekenis ervan.
Van elf tot vijf na reservering (E: receptie@jenevermuseum.nl) te bezoeken; kosten: 12,50 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis.

Stadscocon

Tussen de zuilen van de Sint Janskerk installeerde Florentijn Hofman de Stadscocon, een opblaasbare installatie waar je als bezoeker in mag.
De kerk is tussen elf en vijf open. Reserveren van een gratis tijdslot is nodig. Laatste week.