Agenda

Woensdag 13 oktober

13-10-2021 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op woensdag 13 oktober onder meer:

Sport en Spel

De Bilbiotheek Schiedam en de Betrokken Spartaan organiseren een sportieve middag van kinderen van zes tot twaalf jaar. "Test je sportieve skills op verschilllende sportonderdelen onder leiding van coaches van de Betrokken Spartaan. Je kunt meedoen met een hockey- en voetbaltraining en een opblaasvoetbaldartclinic. En denk erom dat het niet alleen gaat om jouw prestaties maar ook hoe goed je kunt samenwerken in een team.
Tussen half twee en vier bij 't Stoompje in Schiedam-Centrum/Oost. Deelname is gratis. Opgeven kan hier.

Wenneker Cinema

14.00 uur: Mijn vader is een vliegtuig - NFF Première
20.00 uur: Mijn vader is een vliegtuig - NFF Première

Argos Zorggroep: Blijf bewegen

Een beweegcoach van Argos Zorggroep begeleidt mensen met effectieve groepstrainingen en beweeghuiswerk dat zij thuis zelfstandig kunnen doen. Locatie: DrieMaasStede, van 14.30 tot 15.00 uur. Aanmelden via de website of bellen naar 010 427 83 90. Of loop eens binnen voor een gratis proefles.

Lunchconcert

Om 12.15 uur in de Theaterfoyer van Theater Aan de Schie. Eén keer in de maand organiseert Theater aan de Schie in samenwerking met Opera aan de Schie een gratis lunchconcert.

Ouderkamer St. Willibrordusschool

Bijeenkomst van ouders waarin laagdrempelige opvoedthema's besproken worden. Vragen stellen over opvoeden, school en welzijn. Wekelijks op woensdag van 08.45 tot 10.00 uur, locatie: Leliestraat 10.

Winterfeest Nolenslaan

Winterfeest op de Nolenslaan, met Fietsende DJ met discofiets, van 13.00 tot 15.00 uur. 
De Fietsende DJ is een unieke mobiele muziek act voor jong en oud. Een funky rood vouwfietsje is met een krachtige muziekinstallatie omgebouwd tot een vette discofiets. Hij kan ieders favoriet muziek draaien.

Gemeentearchief

Schiedam had in 1896 een nationale primeur: de 'waspitten' van de Stearine Kaarsenfabriek Apollo staakten om dezelfde loonsverhoging als de mannelijke arbeiders te krijgen. Het Gemeentearchief Schiedam vertelt de geschiedenis van de fabriek en diens werknemers met een publicatie en een expositie. Te zien aan het Stadserf tussen negen en vijf.

Familiemiddag

Waar kunnen kinderen veilig en onder begeleiding buiten spelen en sporten? En vanaf welke leeftijd is het verantwoord om ze zelfstandig naar buiten te laten gaan? Deze en vele andere vragen komen aan bod tijdens de Familiemiddag voor gezinnen met kinderen van 0-13 jaar. Het programma wordt verzorgd door beweegcoach Feike en de begeleiders van de Familiemiddag, de Lela's en Moeders informeren Moeders. Het programma duurt van 14.00 tot 16.00 uur en is Wijkhuis Oost (Boerhaavelaan 79).

De Grote Kennisquiz

Om 20.00 uur bij Jeneverie 't Spul.

Meet & Greet

Met Linda Dielemans om 15.00 uur bij Het Schiedams Boekhuis.