Agenda

Vrijdag 15 oktober

15-10-2021 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op vrijdag 15 oktober onder meer:

Westvest90

Metamorphoses en Rubens Consort spelen, naast Mozart en Gideon Klein, het monumentale Quatuor van Messiaen. Aanvang: kwart over acht. Toegang: € 22,50. 

Olieverven

Om de dagelijkse routine te onderbreken: olieverven. In De Erker, tussen tien en twaalf.

Foutste Feest

In de Grote- of Sint-Janskerk vanaf zeven uur vanavond. "Samen met de dj's van Q-Music Foute Party maken we er al jaren een fout topfeest van!" Dresscode: fout. Organisatie: Crevor. Toegang: 18,49 euro.

Wenneker Cinema

14.00 uur: Charlatan
14.30 uur: Nr. 10 - NFF Première
20.00 uur: Mijn beste vriendin Anne Frank
20.30 uur: Nr. 10 - NFF Première

Argos Zorggroep: Blijf bewegen

Een beweegcoach van Argos Zorggroep begeleidt mensen met effectieve groepstrainingen en beweeghuiswerk dat zij thuis zelfstandig kunnen doen. Locatie: DrieMaasStede, van 14.30 tot 15.00 uur. Aanmelden via de website of bellen naar 010 427 83 90. Of loop eens binnen voor een gratis proefles.

Koffie en een praatje

Op het Van Beethovenplein 161, van twaalf tot vier uur.

Het oog van de storm

Voorstelling met Hans Croiset, Anne Wil Blankers, Johanna ter Steege en anderen, 20.15 uur - Theater aan de Schie.

Klaverjassen

Bij SKV Nexus. Verzamelen 19.15 uur, loting 19.30 uur - € 2,00. T. clubhuis: 010-4711920 of Nel 010-4261287.

Schrijversavond

Drie auteurs zijn vanavond te gast bij Post Scriptum: Raoul de Jong, Chris Polanen en Bodil de la Parra. Zij zullen spreken over Suriname, identiteit en schrijverschap. En dat naar aanleiding van hun nieuwste boeken, respectievelijk Jaguarman, Centaur en het Verbrande huis.
De avond in de Dorpskerk begint om half acht 19.30 en de entree is € 7,50.

Biljarten

Vrij biljarten in De 5 Molens op de klok voor 0,50 per twintig minuten. Van negen tot twaalf.

Ha kunstwerk, Hoi gedicht, Hallo computer

Op acht vrijdagen organiseren Dock, de bibliotheek en het stedelijk museum bijeenkomsten waar deelnemers aan de slag kunnen met kunst, gedichten en de computer. Iedereen kan gratis langskomen, elkaar ontmoeten en zien welke culturele activiteit bij ze past, aldus de organisatoren. Deelnemers kunnen computerles krijgen of in gesprek gaan over kunst uit de collectie van het museum. Ook kunnen mensen zelf kunst maken.
Van vijf tot acht in de Kansenfabriek in De Meesterstraat 40A, Schiedam. Meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig.

De Walvisch

De museummolen is de bezoeken tussen elf en vijf. Reserveren via E: dewalvisch@jenevermuseum.nl of T: 010 - 426 76 75.
Toegang: € 7,50 (jongeren € 5,00, kinderen gratis).

De Wissel

Jasha Garritsen exposeert in inloophuis De Wissel. Surrealistische beelden van verval en natuur die samengaan. Maar ook van de rauwe werkelijkheid van de sloppen in India. De werken kunnen ook worden gekocht; de opbrengst zal voor de helft naar een weeshuis in India gaan.
Van twee tot vier te zien aan de Broersvest 123b.

Jenevermuseum

De Historische Vereniging Schiedam en het Nationaal Jenevermuseum Schiedam organiseren de bijzondere expositie: ‘Begraven Branders, vergeten begraafplaats aan de Vlaardingerdijk/ Schiedam’. Op deze tentoonstelling staat de voormalige rooms-katholieke begraafplaats centraal. De bezoeker krijgt een goed beeld van de vergeten begraafplaats aan de Vlaardingerdijk waar vele branders van de toenmalige ‘bovenklasse’ van Schiedam zijn begraven.

In de Expositiezaal is 'Jenever in de Wereld, De verleiding van jenever' zie zien. In de onlangs vergrootte zaal is de verbreiding en verspreiding van jenever in de wereld te zien. "U kunt daar met eigen ogen zien hoe ver de invloed van Schiedam en zijn jenever reikt." Recent is het thema 'Jenever in Nederlands-Indië' tussen 1850 en 1940 toegevoegd. Verder is er natuurlijk de branderij en twee zalen met de vaste opstelling over de historie van de jeneverindustrie, het proces, de mensen die er werken en de maatschappelijke betekenis ervan.
Van elf tot vijf na reservering (E: receptie@jenevermuseum.nl) te bezoeken; kosten: 12,50 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis.