Agenda

Woensdag 20 oktober

20-10-2021 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op woensdag 20 oktober onder meer:

Schrijfcafé

Schrijf je weleens een verhaal of gedicht en vind je het leuk om daar verdieping of variatie in aan te brengen? Of schrijf je nog niet, maar wil je dit wel een keer proberen? Kom dan naar het Schrijfcafé in de Korenbeurs, verzorgd door Carla Scheepe en Liesbeth Mende. Aanvang kwart over tien.
Tijdens deze workshop krijg je verschillende inspiratiebronnen en technieken aangereikt. Je leest en luistert naar gedichten en verhalen van bekende en onbekende schrijvers om de 'kunst af te kijken'. Daarna ga je zelf aan de slag en deel je je verhaal met de andere deelnemers. 
Deelname aan deze workshop bedraagt € 12,50 per keer. Je kunt ook een strippenkaart voor vijf bijeenkomsten kopen. 
Aanmelden voor het Schrijfcafé is mogelijk via de website van Eigen Wijze Woorden.

Glashard, post-graffiti

Op het terrein van de voormalige glasfabriek aan de Buitenhavenweg is vandaag voor het eerst de expositie Glashard, post-graffiti te zien, georganiseerd vanuit het Stedelijk Museum Schiedam. Van elf tot vijf.

Wenneker Cinema

14.00 uur: Charlatan
14.30 uur: Mijn beste vriendin Anne Frank
20.00 uur: Mijn beste vriendin Anne Frank
20.30 uur: Nr. 10 - NFF Première

Argos Zorggroep: Blijf bewegen

Een beweegcoach van Argos Zorggroep begeleidt mensen met effectieve groepstrainingen en beweeghuiswerk dat zij thuis zelfstandig kunnen doen. Locatie: DrieMaasStede, van 14.30 tot 15.00 uur. Aanmelden via de website of bellen naar 010 427 83 90. Of loop eens binnen voor een gratis proefles.

Digiwijsbijeenkomst Oogvereniging

Hebt u vragen over het gebruik van telefoon, computer of tablet? Stel ze dan tijdens de TCT-bijeenkomsten in Schiedam. In een informele setting brengen de deelnemers elkaar op de hoogte van de laatste nieuwtjes op het gebied van ICT en worden vragen uit de groep behandeld. De TCT-bijeenkomsten vinden plaats in het gebouw van SOBO: SOBO, Singel 85, 3112 GL Schiedam. De bijeenkomst start om 14.00 uur. Aanmelden per e-mail via E: bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl of via Henk Bijl op T: 06-10725049.

Ouderkamer St. Willibrordusschool

Bijeenkomst van ouders waarin laagdrempelige opvoedthema's besproken worden. Vragen stellen over opvoeden, school en welzijn. Wekelijks op woensdag van 08.45 tot 10.00 uur, locatie: Leliestraat 10.

Winterfeest Nolenslaan

Winterfeest op de Nolenslaan, met clown Bobo, van 13.00 tot 16.00 uur. Hij kan ook alles met ballonnen en daarom noemen we hem ook de Ballonnenman uit Schiedam, aldus de organiserende winkeliersvereniging.

Gemeentearchief

Schiedam had in 1896 een nationale primeur: de 'waspitten' van de Stearine Kaarsenfabriek Apollo staakten om dezelfde loonsverhoging als de mannelijke arbeiders te krijgen. Het Gemeentearchief Schiedam vertelt de geschiedenis van de fabriek en diens werknemers met een publicatie en een expositie. Te zien aan het Stadserf tussen negen en vijf.

Voorleesvoorstelling

Hoe word je kinderboekenschrijver en illustrator? Kom naar de voorleesvoorstelling (4+) van Ingrid en Dieter Schubert om 14.00 uur. Deze voorleesvoorstelling is in de Singel 24.

Wetenschapsfestival

Vandaag gaat het nieuwe wetenschapsfestival ‘Planetenjagers’ van start in De Kroepoekfabriek. De hele dag verloopt onder begeleiding van ervaren wetenschappers, raketgeleerden en echte sterrenkundigen, op wie de deelnemers hun misschien al jarenlang brandende vragen kunnen afvuren. Een unieke kans voor hen om alles over deze onderwerpen te weten te komen. Het programma duurt van 9.30 tot 16.30 uur, waarin de deelnemers workshops volgen.

De Wissel

Jasha Garritsen exposeert in inloophuis De Wissel. Surrealistische beelden van verval en natuur die samengaan. Maar ook van de rauwe werkelijkheid van de sloppen in India. De werken kunnen ook worden gekocht; de opbrengst zal voor de helft naar een weeshuis in India gaan.
Van twee tot vier te zien aan de Broersvest 123b.

De Walvisch

De museummolen is de bezoeken tussen elf en vijf. Reserveren via E: dewalvisch@jenevermuseum.nl of T: 010 - 426 76 75.
Toegang: € 7,50 (jongeren € 5,00, kinderen gratis).

Jenevermuseum

De Historische Vereniging Schiedam en het Nationaal Jenevermuseum Schiedam organiseren de bijzondere expositie: ‘Begraven Branders, vergeten begraafplaats aan de Vlaardingerdijk/ Schiedam’. Op deze tentoonstelling staat de voormalige rooms-katholieke begraafplaats centraal. De bezoeker krijgt een goed beeld van de vergeten begraafplaats aan de Vlaardingerdijk waar vele branders van de toenmalige ‘bovenklasse’ van Schiedam zijn begraven.

In de Expositiezaal is 'Jenever in de Wereld, De verleiding van jenever' zie zien. In de onlangs vergrootte zaal is de verbreiding en verspreiding van jenever in de wereld te zien. "U kunt daar met eigen ogen zien hoe ver de invloed van Schiedam en zijn jenever reikt." Recent is het thema 'Jenever in Nederlands-Indië' tussen 1850 en 1940 toegevoegd. Verder is er natuurlijk de branderij en twee zalen met de vaste opstelling over de historie van de jeneverindustrie, het proces, de mensen die er werken en de maatschappelijke betekenis ervan.
Van elf tot vijf na reservering (E: receptie@jenevermuseum.nl) te bezoeken; kosten: 12,50 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis.