Agenda

Donderdag 28 oktober

28-10-2021 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op donderdag 28 oktober onder meer:


The Analogues

Voorstelling Let it be: ABBEY ROAD, 20.15 uur - Theater aan de Schie.

Digitaal Spreekuur

Voor ieder met een vraag over het gebruik van mobiele telefoon, smartphone, laptop, tablet, e-reader of digitale camera. In de Korenbeurs, van een tot vier.

Vrij biljarten

Vrij biljarten op de klok voor 0,50 per 20 minuten. Een initiatief van Seniorenwelzijn Ontmoetingscentrum 5 Molens. Locatie: Nieuwe Damlaan 818. Wekelijks op donderdag van 09.00 tot 16.00 uur.

Body & Mind retreat

Studio Da Luz organiseert vier dagen voor jezelf aan de Zeeuwse kust. De Body en Mind retreat van 25 tot en met 28 oktober staat in het teken van yoga, wandelen, mediteren, lekker gezond eten en goed gezelschap. De Schiedamse Filomena organiseert deze dagen voor iedereen die even uit de drukte wil ontsnappen. Er zijn nog enkele plekken vrij. Bel voor meer informatie T: 06-13871536 of kijk op I: www.facebook.com/studiodaluz.

Gemeentearchief

Schiedam had in 1896 een nationale primeur: de 'waspitten' van de Stearine Kaarsenfabriek Apollo staakten om dezelfde loonsverhoging als de mannelijke arbeiders te krijgen. Het Gemeentearchief Schiedam vertelt de geschiedenis van de fabriek en diens werknemers met een publicatie en een expositie. Te zien aan het Stadserf tussen negen en vijf.

Nederlands op Maat

Wekelijks op donderdag van 09.30 tot 11.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur in de Jan van Avennesstraat 32.

Wenneker Cinema

14.00 uur: Mama Weed
14.30 uur: Playlist
20.00 uur: I care a lot
20.30 uur: Playlist

Seniorengym

Rustig bewegen, veelal op een stoel, onder begeleiding van vrijwilligers. Wekelijks op dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 11.00 uur, Van Beethovenplein 161. Prijs: één euro.

Glashard, post-graffiti

Op het terrein van de voormalige glasfabriek aan de Buitenhavenweg is vandaag voor het eerst de expositie Glashard, post-graffiti te zien, georganiseerd vanuit het Stedelijk Museum Schiedam. Van elf tot vijf.

Lunch

Van half twaalf tot een wordt er door senioren geluncht in ontmoetingscentrum Van Beethovenplein.

Jenevermuseum

De Historische Vereniging Schiedam en het Nationaal Jenevermuseum Schiedam organiseren de bijzondere expositie: ‘Begraven Branders, vergeten begraafplaats aan de Vlaardingerdijk/ Schiedam’. Op deze tentoonstelling staat de voormalige rooms-katholieke begraafplaats centraal. De bezoeker krijgt een goed beeld van de vergeten begraafplaats aan de Vlaardingerdijk waar vele branders van de toenmalige ‘bovenklasse’ van Schiedam zijn begraven. In de Expositiezaal is 'Jenever in de Wereld, De verleiding van jenever' zie zien. In de onlangs vergrootte zaal is de verbreiding en verspreiding van jenever in de wereld te zien. "U kunt daar met eigen ogen zien hoe ver de invloed van Schiedam en zijn jenever reikt." Recent is het thema 'Jenever in Nederlands-Indië' tussen 1850 en 1940 toegevoegd. Verder is er natuurlijk de branderij en twee zalen met de vaste opstelling over de historie van de jeneverindustrie, het proces, de mensen die er werken en de maatschappelijke betekenis ervan. Van elf tot vijf na reservering (E: receptie@jenevermuseum.nl) te bezoeken; kosten: 12,50 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis.

Nederlands op Maat

Wekelijks op donderdag van 09.30 tot 11.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur in de Jan van Avennesstraat 32.