Agenda

Zaterdag 30 oktober

30-10-2021 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op zaterdag 30 oktober onder meer:

Herman van Veen

Voorstelling 76 'dat kun je wel zien dat is hij', 20.15 uur - Theater aan de Schie.

Boekenmarkt

In de Jacobuskerk, van tien tot twee.

Jeneverwandeling

Wandeling met lichtbeelden door het jeneververleden van de stad, onder de naam Schiedam Distillers District 3D. Vanaf zeven uur. In de Waag in de Lange Kerkstraat is een plattegrond van de route af te halen of kan de wandeling meegemaakt worden met een bevlogen lokale gids.

Art Gallery Voute

Openingsweekend met nieuwe aanwinsten van onder andere Nimrod Messeg (ijzeren torso's), Kasper Kuckelkorn (bronzen beelden), Jean-Louis Landraud (bronzen beelden), fotografie van Seulement Femmes en schilderijen van onze koninklijke kunstenaar Joop Polder.

Samen op stap

Samen op stap wanneer u wilt. Zou u, als senior uit de Gorzen, graag weer eens gezellig met iemand willen winkelen in de Koopgoot, de apen bekijken in Blijdorp, lekker uitwaaien aan het strand? De mogelijkheden zijn eindeloos. Vertel ons uw droom en wij gaan samen bekijken of wij die droom waar kunnen maken! Wij maken een afspraak met u wanneer u op stap wilt gaan. Wilt u zich aanmelden of kent u iemand die dit leuk zou vinden? Neem contact op met J&S T: 06-53283235. Wekelijks op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Locatie: Groenelaan 38.

Orgelconcert

Door Arjen Leistra in de Grote of St. Janskerk. In het programma De Nieuwe Oogst brengt hij recente werken van Hayo Boerema, André de Jager en Geerten Liefting, afgewisseld met de Trois Préludes et Fugues op 7 no’s 1-3 van Marcel Dupré.
Het concert begint om drie uur, de toegang is vrij. Een vrijwillige bijdrage is welkom.

Proefles Peutervoetbal bij Hermes-D.V.S.

De twee groepen Peutervoetbal op zaterdagochtend zijn een groot succes, er zijn nog maar een paar plekjes over! Wil jij ook gezellig een uurtje sporten met je peuter, mail dan naar E: jeugdvoetbal@hermesdvs.nl Je kunt op 30 oktober om 10.30 uur aansluiten voor een proefles.

Expositie Kwetsbaar

Nog tot 21 november te zien bij Kunst Werkt. Negen kunstenaars tonen hun werk: Fenneke Hordijk, Dik van der Kaaden Robin Kolleman, Bert Mulder, Rob van der Ven, Karin de Visser, Jules van der Vuurst, Vera Whistler en Frans de Winter.

Wenneker Cinema

20.00 uur: I care a lot
20.30 uur: Mama Weed

Spreekuur66

D66 Schiedam staat na lange tijd weer in winkelcentrum Hof van Spaland voor Spreekuur66. Heb je vragen aan de fractie en/of wethouder over actuele thema’s in Schiedam of wil je iets bespreken over de buurt? Kom dan zeker langs. Tijd: 12.00 tot 13.30 uur.

Maaltijd in de wijk

In de Erker wordt vandaag een maaltijd geserveerd voor ieder die wil aanschuiven. Kosten: vijf euro. Vanaf half zes.

Goed Nieuws Club

De ‘Goed Nieuws Club’ is een club voor kinderen van vijf tot twaalf jaar, die vandaag bij elkaar komt in het pand met het WOT in de Leliestraat 10. Van half twaalf tot een.

Glashard, post-graffiti

Op het terrein van de voormalige glasfabriek aan de Buitenhavenweg is vandaag voor het eerst de expositie Glashard, post-graffiti te zien, georganiseerd vanuit het Stedelijk Museum Schiedam. Van elf tot vijf.

Ketelfactory

De Reis is de afscheidstentoonstelling van de Ketelfactory.
De tentoonstelling heeft veel kwetsbaar en tot bezinning stemmend werk van kunstenaars als Arita Baaijens, Wineke Gartz, Elsa Hartjesveld, Aldo Hoeben, Ton van der Laaken, Roland Schimmel, Winnie Teschmacher, Kim Everdine Zeegers en vele anderen.
De Reis omvat drie wandelingen (audiotours), een tentoonstelling (waarvoor het gebouw een gedaantewisseling heeft ondergaan), films en boeken. Van een tot vijf geopend.

Buurtbankje

In het speeltuintje aan de Stationsstraat naast nr 98 kan ieder een kop koffie of thee komen drinken. Ook kun je een kijkje nemen bij de plantenbieb 't Stekkie waar je planten kunt halen en brengen. Van twee tot vier.

De Walvisch

De museummolen is de bezoeken tussen elf en vijf. Reserveren via E: dewalvisch@jenevermuseum.nl of T: 010 - 426 76 75.
Toegang: € 7,50 (jongeren € 5,00, kinderen gratis).

Jenevermuseum

De Historische Vereniging Schiedam en het Nationaal Jenevermuseum Schiedam organiseren de bijzondere expositie: ‘Begraven Branders, vergeten begraafplaats aan de Vlaardingerdijk/ Schiedam’. Op deze tentoonstelling staat de voormalige rooms-katholieke begraafplaats centraal. De bezoeker krijgt een goed beeld van de vergeten begraafplaats aan de Vlaardingerdijk waar vele branders van de toenmalige ‘bovenklasse’ van Schiedam zijn begraven.

In de Expositiezaal is 'Jenever in de Wereld, De verleiding van jenever' zie zien. In de onlangs vergrootte zaal is de verbreiding en verspreiding van jenever in de wereld te zien. "U kunt daar met eigen ogen zien hoe ver de invloed van Schiedam en zijn jenever reikt." Recent is het thema 'Jenever in Nederlands-Indië' tussen 1850 en 1940 toegevoegd. Verder is er natuurlijk de branderij en twee zalen met de vaste opstelling over de historie van de jeneverindustrie, het proces, de mensen die er werken en de maatschappelijke betekenis ervan.
Van elf tot vijf na reservering (E: receptie@jenevermuseum.nl) te bezoeken; kosten: 12,50 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis.