Agenda

Zondag 28 november

28-11-2021 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op zondag 28 november onder meer:

O som do Portugal

Portugese volksmuziek, het derde concert uit de reeks Totín con Soda. Stel je voor: Lissabon eind 19e-eeuw, begin 20e-eeuw. ‘Saudade’, een mengeling van verlangen, eenzaamheid en heimwee, was sterk aanwezig in de havenstad. Dat kreeg uiting in de muziekstijl die wij nu kennen als fado. Een stijl die mensen wereldwijd tot de verbeelding spreekt en tot tranen toe roert. Het noorden van Portugal kent ook een rijke traditie met in het noordoosten de muziek van het gebied Trás-os-Montes (achter de bergen), welke sterk verbonden is met de Galicische muziekcultuur. Het noordwesten kent muziek met Mirandese teksten. Deze taal is een mengeling van het Spaanse Asturisch en het Leonees. Samen met populaire liedjes van o.a. Luísa Sobral vormt dit ‘het geluid van Portugal’. Met Alvaro Rovira (achtsnarige gitaar), Mirre Valkenburg (zang), Marta González (cello); teksten zijn van Rob Dijkstra.
Te horen van drie tot vijf in de Sodafabriek aan de Makkerstraat.
Entree € 10,-, uit te breiden met diner na afloop, dan € 27,50 in totaal; info via 06-10726425 en via Facebook Totin con Soda.

Glashard, post-graffiti

Op het terrein van de voormalige glasfabriek aan de Buitenhavenweg is vandaag voor het eerst de expositie Glashard, post-graffiti te zien, georganiseerd vanuit het Stedelijk Museum Schiedam. Van elf tot vijf.
Vandaag kan ieder die wil meebouwen aan een sculpturenlandschap met de kunstenaars Naamlooozz (Kenneth Letsoin) en Heimprofi (Krista Burger). De workshops zijn van 11.00 – 16.00 uur. De workshops zijn gratis, exclusief het ticket voor het museum. 'Aanmelden is fijn, maar aanwaaien mag ook'.

Wenneker Cinema

13.00 uur: The Great Dictator
15.30 uur: Limelight

Huisvrouwen bestaan niet

Voorstelling met Lieneke le Roux, Rian Gerritsen en Anouk Maas, voor vandaag gepland, is geannuleerd - Theater aan de Schie.

Catalijne

Voorstelling Verwonderling, 15.00 uur - Wennekerpand.

Ontmoeting op zondag

Het ontmoetingscentrum aan de Nieuwe Damlaan in Nieuwland is iedere zondag van 10.00 tot 13.00 uur open voor ontmoeting.

Next Level Photography

Er is een fototentoonstelling te zien met de titel Next Level in het gebouw Monopole in Schiedam. De tentoonstelling toont een representatie van het eindwerk van Master2Master, een groep gevorderde vrijetijdsfotografen die al sinds 2015 bestaat. De tentoonstelling is tot en met 19 december vrij toegankelijk (wel QR-code) op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Zie I: www.donkerekamers.nl/nextlevel/.

Jeu de boules

Korfbalvereniging Nexus houdt vandaag een jeu-de-boulestoernooi.