Het Goede Genot


Het Goede Genot is een klein, knus en gezellig eethuis. Wanneer je aan het winkelen bent of een wandeling door de stad maakt en even wilt bijkomen en lekker wilt genieten van goed en eerlijk eten dan ben je bij Het Goede Genot aan het goede adres. Maar ook als je een of meer dagen per week geen tijd hebt om zelf te koken, kom dan 'op de hol' van de Broersveld een dagschotel eten (meenemen kan ook; even bellen en het staat al voor je klaar).

Een dagschotel met vlees of vis, met dagverse groenten en begeleid door aardappelen, rijst, pasta of wat er die dag voor begeleiding bijpast. Zo'n dagschotel krijg je voor een vaste prijs van slechts vijf euro. Voor die vijf euro hoef je dus zelf niet te koken, heb je geen vuile vaat en hoef je geen boodschappen te doen. Je krijgt op uiterst gezonde wijze bereid eten, op basis van de beste verse ingrediënten. Voor die vijf euro heb je een dagschotel van een professionele kok, die jarenlang chefkok was bij het bekende Rotterdamse restaurant Zochers en die ook bij verschillende restaurants van de culinaire familie Fagel in de keuken werkte. Rieneke de Jong is haar naam. Het is altijd haar droom geweest om voor zichzelf te beginnen en ze heeft die droom nu waargemaakt. Ze laat haar klanten daar graag van meegenieten. Alles in de keuken van Het Goede Genot wordt vers en op ambachtelijke wijze gemaakt.

Je kunt er van 9.00 uur tot 19.00 uur terecht voor een lekkere lunch, diverse belegde broodjes (met vers afgebakken broodjes), tosti's, heerlijke fairtrade koffie, biologisch schepijs (ook suikervrij ijs is verkrijgbaar), zelfgemaakte taarten en flammkuchen.

We hadden het al over de dagschotel voor slechts vijf euro. Maar wil je iets anders, maar wel een vullend (avond)maal? Neem dan de dagsoep met een vers stokbrood. Dan ben je nog een euro minder kwijt en heb je ook heel gezond gegeten. Die dagsoep kun je de hele dag bestellen overigens.

Nadat je al een keer dagschotel of een dagsoep bij Het Goede Genot hebt gegeten, weer eens wat anders? Of gewoon omdat je van salade houdt. Dan kun je een maaltijdsalade nemen. Ook voor de scherpe prijs van vijf euro. Je krijgt een salade met chiazaad, hennep, noten, zonnebloempitten en yoghurtdressing. Dat is vegetarisch en supergezond! Buiten de kaart heeft Het Goede Genot ook salades met bijvoorbeeld kip of vis of garnalen. Zeg jij maar welke salade je wilt, en Rieneke de Jong tovert jouw aangeklede maaltijdsalade op tafel en dat voor de heel sympathieke prijs van 7,50 euro. 

Wil je eens gezellig met een of meerdere vrienden of vriendinnen uitgebreid aan de thee? Het Goede Genot serveert een overheerlijke hightea, met zelf gebakken taartjes (zelfs de tompouces en stroopwafeltjes zijn eigen fabrikaat) en andere zoetigheden en met hartige hapjes uit eigen keuken. Onbeperkt thee drinken, met een ruime sortering zoete en hartige hapjes, voor de heel vriendelijke prijs van tien euro per persoon.

Het Goede Genot heeft de normale openingstijden tussen 9.00 en 19.00 uur en is zeven dagen in de week open. Indien je met een gezelschap in de avond wilt eten, dan is Het Goede Genot op reservatie hiervoor graag open. Bovendien kun je voor een besloten feestje  Het Goede Genot afhuren. Het is tevens een gezellige plek voor een kinderfeestje, waar de kinderen zelf hun ijsje mogen klaarmaken en of een flammkuchen en of een Luikse wafel. Mmm, het is lekker smullen en heel leuk om het zelf klaar te maken.

Ook serveert Het Goede Genot, zoals hiervoor al aangegeven, flammkuchen. Dit gerecht is nog niet echt bekend in ons land. Daarom hier een korte toelichting. Het is een heerlijke dunne krokante delicatesse uit de Elzas. Zowel hartig als zoet verkrijgbaar en licht verteerbaar. Proberen? Bestel er eens een. Of ga voor de flammkuchenproeverij: bij vier of meer personen maakt de kok diverse flammkuchen klaar en kun je zodoende diverse smaken proeven.

Het hele jaar door is Het Goede Genot ook het adres voor een heerlijk schepijsje. Ook hier het beste van het beste, voor een eerlijke prijs (een euro per bol, drie bollen voor 2,75 euro). In de zomermaanden staat de grote ijshoorn buiten voor de deur om de voorbijgangers duidelijk te maken dat op Broersveld 2 een heerlijke verkoeling te halen is. Biologisch schepijs. Ook suikervrij ijs.

Tips voor bedrijven:
- Het Goede Genot komt met genoegen - op het bedrijf dan wel op een locatie waar een bedrijf een activiteit houdt - verse warme Luikse wafels bakken. (Wafels zijn een smakelijk alternatief voor een verjaardagstraktatie. Dat is weer eens heel iets anders dan gebakjes of vlaaien)
- Broodjes nodig? Maak gebruik van de voortreffelijke broodjesservice van Het Goede Genot.
- Catering met verantwoorde maaltijden tegen verantwoorde prijzen; goed voor de medewerkers én voor het bedrijf.
Contactgegevens

Broersveld 2

3111 LH Schiedam

hetgoedegenot@outlook.com

06 - 5508 9958

www.hetgoedegenot.nl

Openingstijden

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

9.00 uur - 19.00 uur

9.00 uur - 19.00 uur

9.00 uur - 19.00 uur

9.00 uur - 19.00 uur

9.00 uur - 19.00 uur

9.00 uur - 19.00 uur

9.00 uur - 19.00 uurLocatie