Achtervolging eindigt in crash

01-01-2017 112 Redactie

Foto's: FlashphotoNL

Laatste nieuws:  De automobilist die vannacht voor grote consternatie zorgde en uiteindelijk crashte op de BK-laan, is een 26-jarige man uit Den Haag. Voor dat hij in Schiedam werd opgepakt, had hij zijn voertuig een gevel van een woning in de Vlaardingse Eleonorastraat ingereden.

Hij vluchtte en tijdens de achtervolging met de politie die hierna ontstond, haalde hij allerlei rare capriolen uit. Hij haalde daarbij een snelheid van 120 kilometer per uur. Op de BK-laan knalde hijj op een stilstaande auto en vervolgens reed een auto van de politie in op zijn voertuig.

De man verzette zich volgens de politie flink bij zijn arrestatie. Agenten hadden na de aanrijding rugklachten. de reden waarom de Hagenaar de woning inreed, ligt waarschijnlijk in de relationele sfeer.

SCHIEDAM - Een achtervolging door Vlaardingen en Schiedam eindigde vanmorgen in een crash op de Burgemeester Knappertlaan.

De vluchtende automobilist werd frontaal geraakt door een politieauto, die door het spookrijden van de vluchtauto niet meer op tijd kon remmen. De bestuurder raakte gewond en werd geboeid op de grond gelegd. Hij verloor daarna met regelmaat het bewustzijn. Later is hij per ambulance onder begeleiding van de politie overgebracht naar het ziekenhuis. 

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de regio Haaglanden doet het onderzoek naar het ongeval.Gerelateerd