Achtervolging uit hoofdstad eindigt in Schiedam

09-12-2019 112 Redactie/Flashphoto

Foto's: FlashphotoNL


SCHIEDAM - Een achtervolging door de politie vanuit Amsterdam eindigde vannacht op de ‘s-Gravelandseweg in Schiedam. De vluchtende bestuurder parkeerde zijn auto tegen een pilaar van een viaduct.

Waarom de bestuurder van de auto aan de polite wilde ontkomen is niet duidelijk. Feit is dat de politie in Amsterdam achter de man aanging. Over de A4 ging het richting Rotterdam. Onderweg werden pakketjes met nog onbekende inhoud uit het raam gegooid.

Gaande de achtervolging sloot de landelijke eenheid van de politie aan. In Schiedam nam het risico toe dat de vluchtauto de bebouwde kom in zou rijden, zo redeneerde de politie. Daarom werd er voor gekozen op een veilige plek de auto met een dienstvoertuig van achteren te raken, hetgeen geschiedde. De auto kwam daardoor deze tegen een pilaar tot stilstand.

Ambulancepersoneel onderzocht de bestuurder en bracht hem later naar het ziekenhuis. Daar zal hij door de politie worden aangehouden. Ook een tweede betrokkene is aangehouden door de politie.

Bus 456 van R-net kon zijn route niet vervolgen door de afsluiting en wilde over de berm keren. De bus zakte vervolgens weg, zodat een takelwagen hem weer op weg moest helpen.

Bekijk de foto'sGerelateerd