Auto totaal uitgebrand, andere ramt slagboom

25-12-2019 112 Redactie/Flashphoto

De auto brandde volledig uit; foto's: Flashphoto


SCHIEDAM – Net na de Beneluxtunnel ter hoogte van Pernis is vanavond een auto volledig uitgebrand. Omwille van de verkeersveiligheid werd voor het verkeer tussen Schiedam en Europoort de B-buis van de tunnel afgesloten, maar een automobilist had dat niet in de gaten en hij ramde de slagboom.  

Het gaf een chaotisch verkeersbeeld. Na de brandmelding werd de linkertunnelbuis afgeslote en in de rechterbuis was één rijstrook beschikbaar. Al gauw ontstond een behoorlijke file en menigeen kwam te laat voor het kerstdiner.  

Toen de brandweer arriveerde, stond de auto al totaal in brand. Twee tankautospuiten van de kazernes in Schiedam en Vlaardingen gingen aan het blussen, maar de auto raakte verwoest. Het in de tunnel ingesloten verkeer kon na een half uur worden weggeleid. 
De oorzaak van de brand is nog niet bekend.  

Terwijl de brandweer aan de zuidzijde van de Beneluxtunnel aan het blussen was, ramde een auto aan de noordzijde een slagboom. De slagboom raakte zwaar beschadigd en stond scheef. De automobilist kon niet verder rijden, want de voorruit was verbrijzeld. Een berger nam de auto mee.  

De auto die in brand had gestaan werd ook door een berger meegenomen, maar op de A15 ontstond er opnieuw brand in het wrak. Opnieuw kwam de brandweer uit Schiedam en Vlaardingen ter plaatse om het vuur te doven. Ditmaal leverde het bluswerk geen vertraging op voor het verkeer op de snelweg.

Bekijk de foto'sGerelateerd