Autodief klemgereden na achtervolging door de regio

12-10-2020 112 Redactie

Foto: Politie Schiedam

SCHIEDAM - Een autodiefstal draaide zondagavond uit op een achtervolging door de regio en een aanhouding. Vanuit zijn woning in Maassluis hoorde een man rond kwart over elf zijn eigen auto wegrijden. De politie werd meteen ingeschakeld en de dader werd na een achtervolging met hoge snelheden in zijn kraag gegrepen.

De politie verspreidde na de melding een ‘bericht voor alle wagens’, waarna een eenheid van de politie Schiedam ter hoogte van het Kethelplein de A20 in de gaten hield. ,,Al snel zag deze eenheid dat de gestolen personenauto voorbijkwam rijden richting Rotterdam, waarop de achtervolging werd ingezet. De verdachte reed eerst via de Ketheltunnel naar Delft, maar reed daarna weer terug naar Rotterdam en vervolgens naar Gouda,” zo meldt de Politie Schiedam.

De achtervolging leidde tot snelheden tot boven de 200 km per uur. Bij Gouda keerde de verdachte weer en reed richting Rotterdam. ,,Ter hoogte van Moordrecht wordt de verdachte klemgereden en aangehouden. De aanhouding was het resultaat van een goede samenwerking tussen politie-eenheden uit meerdere regio’s.”

,,De verdachte zal worden vervolgd voor diefstal en kreeg meerdere bekeuringen voor diverse gepleegde verkeersovertredingen. Ook is het rijbewijs ingevorderd. De eigenaar van de gestolen personenauto werd ingelicht.”Gerelateerd