Bewoners en kat veilig na brand

25-12-2018 112 Redactie/Flashphoto

Laatste nieuws: De kat is gered door een buurman, die de woning in is gegaan nadat de bewoners, een moeder en twee kinderen, het pand waren ontvlucht. Het diertje kreeg nadien door medewerkers van de dierenambulance zuurstof toegediend.

SCHIEDAM - Bewoners en een kat konden zichzelf vanmiddag op tijd in veiligheid brengen of laten helpen toen er brand uit was gebroken in een woning op de Rotterdamsedijk.


De bewoner(s) konden het pand snel zelf verlaten. De kat kon uit de woning worden gehaald door de brandweer, die bij aankomst een flinke rookontwikkeling aantrof. De brandweer schaalde daarom op naar middelbrand.

De dierenambulance ontfermde zich over de kat. Voor een bewoner kwam ook een ambulance ter assistentie, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.


Schiedam - Dinsdagmiddag is er in een woning aan de Rotterdamsedijk brand uitgebroken. De bewoners -een moeder en twee kinderen- konden het pand snel verlaten. Bij aankomst van de brandweer stond de woning al volledig vol rook. Een buurman is de woning binnen gegaan en heeft de huiskat weten te redden. In overleg met de dierenambulance heeft het dier zuurstof toegediend gekregen. Hij maakt het naar omstandigheden goed. Voor een bewoner kwam ook een ambulance ter plaatse maar niemand hoefde vervoerd te worden.

De brand was aan de achterzijde kort uitslaand. Er werd opgeschaald naar Middelbrand. Het vuur was snel geblust, maar de schade is groot. De brand zou mogelijk in of in de nabijheid van een kledingkast zijn ontstaan. Dit zal verder onderzocht worden.

Bekijk de foto'sGerelateerd