Brand op dak Linde in Havenstraat

22-03-2021 112 Redactie/Flashphoto

Foto's: FlashphotoNL


SCHIEDAM - Op het dak van het kantoorpand van Linde Gas aan de Havenstraat is vannacht brand uitgebroken. De brandweer schaalde al snel op naar Grote Brand.

Van het dak kwam veel rook vrij. Ook waren enige tijd vlammen zichtbaar. Twee vaartuigen van de Havendienst zorgden voor de waterwinning vanuit de Wilhelminahaven. Het drone-team zorgde voor overzicht van bovenaf.

De brand bevond zich in de dakopbouw van het pand. van het voormalige Hoek Loos. Op enkele lastig bereikbare plekken werd nog hitte waargenomen. Hiervoor werd het Cobra-blussysteem ter plaatse gevraagd. Dit systeem kan door betonnen muren heen blussen om zo vuurhaarden op lastig bereikbare plekken te blussen.

Omdat de eerste hoogwerker ingezet was voor de waterleiding naar het dak toe werd een tweede hoogwerker ingezet voor snel vervoer van personen en goederen naar het dak. Deze hoogwerker kwam van de brandweer Delft uit de regio Haaglanden.

Linde Gas is doende met de voorbereidingen van de verhuizing naar het nieuwe onderkomen op de kop van de Havenstraat, in een van de twee grote witte kantoorpanden aan de Nieuwe Waterweg. De afgelopen weken zijn de verhuisdozen gepakt - op beperkte schaal, omdat het bedrijf over wil gaan op een 'papierloos' kantoor zonder vaste werkplekken. Dezer dagen werkt maar een zeer beperkt aantal medewerkers op kantoor; het gros van de ruim honderd mensen direct verbonden aan de vestiging Schiedam van Linde werkt thuis. 'Schiedam' is het hoofdkantoor in de Benelux voor de Duitse multinational, leverancier van industriële en medische gassen.

De opslag van gassen, ook verderop in de Havenstraat, liep door de brand geen gevaar.

Bekijk de foto'sGerelateerd