Daklopers gepakt bij De Passage: freerunners

24-04-2020 112 Redactie

Laatste nieuws: Weergave van de politie van de gang van zaken: "Op donderdag 23 april om half tien 's avonds kregen wij een melding dat er op de daken werd gelopen van het winkelcentrum De Passage en de woningen aan de Leliendaal en de Boomgaardstraat te Schiedam.

Omdat de politiehelikopter in de buurt vloog, vroegen wij om assistentie vanuit de lucht. De waarnemers vanuit de politiehelikopter zagen zeven jongeren op de daken lopen. Zij vertelden ons via de portofoon waar de jongeren zich precies bevonden, zo hebben wij alle jongeren bij elkaar gekregen en aangesproken op het Broersveld. De jongens, tussen veertien en zestien jaar, verklaarden dat ze aan het freerunnen waren.

Van alle jongeren zijn de ouders gebeld. De jongens krijgen een Halt-verwijzing."

SCHIEDAM  - Op het moment dat de politiehelikopter gisteravond boven Schiedam vloog vroegen veel stadgenoten zich af wat er aan de hand was. Het gebeurde allemaal boven winkelcentrum De Passage, waar de politie op zoek was naar daklopers en de heli keek mee. Er werden uiteindelijk maar liefst 7 jongeren aangetroffen die, gezien hun leeftijd, een verwijzing kregen na proces verbaal voor Bureau Halt.Gerelateerd