Categorieën

Service

Facebookactie zet politie aan het trompetteren

Facebookactie zet politie aan het trompetteren
Wonen

Facebookactie zet politie aan het trompetteren

  • Redactie
  • 12-07-2017
  • Wonen
Facebookactie zet politie aan het trompetteren

Foto: politie Schiedam

SCHIEDAM - Schiedamse agenten besloten gisteravond als onderdeel van een actie op facebook ('U bepaalt onze inzet') langs te gaan bij de Rijnmondband. Op het veld van Hermes DVS woonden zij de repetitie van de trompetsectie bij - de band werkt toe naar het Wereldmuziek Concours. "Klok erg goed!", laten de politiemensen weten. Getuige de foto wist ook tenminste een agent zelf ook wel raad met het blaasinstrument.

Ook andere acties werden ondernomen. De Lichtblauwe Brigade werd gestuurd naar de Alberdingk Thijmstraat voor drie geparkeerde auto's op de hoek met de Philips van Bourgondiëstraat. Dankzij het berichtenverkeer op het sociale medium werd duidelijk wie de eigenaar was van een auto die al lang niet van zijn plaats op het Royaardsplein was geweest - de auto is kapot. In de Rembrandtlaan staat ook een voertuig al lang stil, met schade mogelijk. Volgens de politie is die 'administratief in orde'.

De politie stelt naar aanleiding van de actie vaker te surveilleren bij het Strickledepark, waar jongeren rondhangen en troep maken. Flink wat meldingen over hangjongeren en geluidsoverlast en troep kreeg de politie binnen, zoals in de Donker Curtiusstraat. Het standaardantwoord is dan: "Voor dit soort meldingen kunt u bellen met het politienummer 0900-8844. Er wordt dan een melding aangemaakt en er komt een eenheid ter plaatse."

"Bijna elke avond is 't raak in de portieken van de flats aan de Burg. Gijsenlaan en de Burg. Stulemeijerlaan", klaagt een buurtbewoonster. "Aanspreken werkt niet, je huid wordt vol gescholden. Kan ik het 0900 nummer hiervoor bellen? Ook als het elke avond is?" "ja, dat mag", antwoordt de politie, die geen jongeren aantrof toen zij gisteravond langs ging.

Vanuit de Toneelspelersbuurt wordt geklaagd over woninginbraken. Omwonenden van de Kasteelweg klagen over het harde rijden van sommige automobilisten. "Het lijkt hier wel een snelweg." Ook op de Ambachtsweg doet dat probleem zich voor. "Van mij mogen ze er een flitspaal zetten", wil een buurtbewoner actie.

"Bedankt voor al uw meldingen", stelt politie Schiedam in een reactie. "We hebben met meerdere eenheden uw meldingen getracht te behappen! Uiteraard kunt u nog blijven melden via 0900-8844 of bij spoed 112."