Categorieën

Service

Geen reden voor extra maatregelen na autobranden

Geen reden voor extra maatregelen na autobranden
112

Geen reden voor extra maatregelen na autobranden

  • Redactie
  • 23-07-2015
  • 112
Geen reden voor extra maatregelen na autobranden

Foto's: FlashphotoNL

SCHIEDAM - De afgelopen twee nachten vonden er in Schiedam twee autobranden plaats. In de afgelopen weken stonden in Vlaardingen elf auto's in brand, alsook drie andere voertuigen. Burgemeester Lamers ziet desgevraagd op dit moment geen reden voor extra maatregelen.

De brandweer is vannacht rond kwart voor één met spoed naar het Hargapark in Schiedam gestuurd. Op de Sportlaan stond daar een auto volledig in brand, een Audi. De auto, waar de kentekenplaten vanaf gehaald waren, was niet meer te redden. De brandweer heeft het vuur geblust. De politie zal onderzoek gaan doen naar de herkomst van de auto.

Gisterennacht brandde een cabine van een vrachtwagen uit in Schiedam. In Vlaardingen heeft de afgelopen weken een serie autobranden gewoed, waarbij elf auto's goeddeels uitbrandden. Ook nog drie andere voertuigen gingen in vlammen op. Gisteren heeft de politie voor de serie Vlaardingse autobranden een verdachte aangehouden, maar mogelijk zijn er meer verdachten.

Aan de burgemeester van Schiedam, Cor Lamers, gevraagd of er binnen de gemeente Schiedam een verband gelegd wordt tussen de twee Schiedamse autobranden van de afgelopen nachten enerzijds en de serie van elf autobranden de afgelopen weken in Vlaardingen anderzijds, antwoordt hij op dit moment "geen reden voor extra maatregelen" te zien. Lijkt het erop dat het in de Vlaardingse situatie om pyromaan gedrag gaat, in de Schiedamse situatie heeft het - met betrekking tot de in Harga afgebrande van nummerborden ontdane Audi - meer het karakter van op geldelijk gewin gerichte criminaliteit.

De burgemeester wijst erop dat er in dergelijke gevallen niet te snel conclusies getrokken kunnen worden. Hij noemt het voorbeeld van twee busjes die vorig jaar in Schiedam binnen een korte periode in brand raakten. Er bleek toen geen enkel verband tussen beide branden te zijn.